DZOH op eigen nieuw kunstgras onderuit

EMMEN - In de zaterdag 1e klasse E van District Oost moest DZOH afgelopen zaterdag haar meerdere erkennen tegen het twee plaatsen lager staande WHC uit Wezup. Na een ruststand van 1-2 eindigde het duel in een 3-1 overwinning voor WHC.

Na een eerste fase waarin het spel op en neer golfde werden de Emmen binnen enkele minuten op een 2-0 achterstand gezet. DZOH die de opening van het splinternieuwe kunstrgas op het hoogdveld, graag met een overwinning wilden vieren keken in de eerste helft in korte tijd waarin Nordin Middeljans, de doelman van DZOH, tegen een 2-0 achterstand aan door doelpunten van Jasper Bremmer en Sargo Gouriye.

Youri Keen bracht vlak voor de thee nog wel weer hoop in de ploeg van trainer Mart de Meel, maar in de 2e helft wist DZOH de wedstrijd ook niet naar zich toe te trekken en moesten zelfs nog toezien hoe Sargon Giuriye met zijn tweede treffer voor de 1-3 eindstand zorgde.

WHC springt met deze overwinning naar de vijfde plaats met een puntje meer dan DZOH dat nu zesde staat. Komende zaterdag wacht DZOH de uitwedstrijd naar het lager geplaatste DOS Kampen.

Daniel Sanafikhah komt net te laat om de bal binnen te werken. (foto Bennie Wolbers)