Twedo zet koploper SVV 04 op zijn plaats

NIEUW AMSTERDAM – Met in het achterhoofd de 2-0 nederlaag van een week geleden begon SVV 04 aan de uitwedstrijd tegen Twedo en stond ook daar uiteindelijk met lege handen, Na een 2-1 ruststand won Twedo topduel in de zondag 3e klasse D met 3-1.

De mannen van trainer Jannes de Lange gingen er als de bok op de haverkist vanaf de eerste moment vol tegen aan en als Sander Boer net even iets meer geluk had toen hij de diepte werd ingestuurd had het binnen een minuut 1-0 kunnen staan, maar zijn inzet ging rakelings langs de verkeerde paal. SVV 04 was gewaarschuwd voor de intentie van de mannen uit het tweelingdorp.

De blauwhemden hielden druk op SVV 04 dat maar moeilijk tot aanvallen wist te komen en de defensie van Twedo goed stond te verdedigen. In de 10e minuut was het dan ook eindelijk raak voor Twedo via een treffer van Sander Boer. 1-0 en Twedo ging door. In de 22e minuut leek Twedo de wedstrijd al een beetje in het slot te zette, want een overtreding binnen de zestien leverde een strafschop op. Vanaf de stip maakte Sander Boer geen fout zorgde met zijn tweede treffer voor de 2-0 voorsprong.

SVV 04 gaf het echter nog niet op en wist zelfs vlak voor de thee nog weer de aansluiting te krijgen via een doelpunt van Jeroen Drenten. Dat was ook eigenlijk het laatste wapenfeit in de wedstrijd want gescoord werd er niet meer. Twedo is koploper SVV 04 nu tot op één punt genaderd dat zich overigens kan gaan opmalen voor de volgende derby tegen buurman Schoonebeek en Twedo gaat op bezoek naar Gasselternijveen.