Bargeres zonder punten terug uit Steenwijk

STEENWIJK – Was een week geleden een beter spelend Steenwijker Boys met 5-2 te sterk voor Bargeres, afgelopen zaterdag was Steenwijk ook de meerdere van de Emmenaren met een 3-1 eindstand. Na een gelijkwaardige eerste helft die werd afgesloten met een 1-1 gelijke stand wist de thuis in de 2e helft de volle winst te pakken.

Steenwijk begon wel beter aan de wedstrijd en kwam verdiend op 1-0 door Erik Oosterhuis en kregen zelfs de kans op 2-0, maar het was Jelmer ten Cate die Bargeres nog voor de thee op gelijke hoogte wist te brengen. Met de 1-1 gelijke stand werd ook de 2e helft begonnen en golfde het spel op en neer. Tot de 80e minuut toen Steenwijk een strafschop kreeg na een overtreding binnen de zestien.

Tom Deelman zag in eerste instantie zijn inzet vanaf de stip gekeerd door de Bargeres doelman Bowen Bowyer-Bower, maar in tweede instantie was hij kansloos. 2-1. Bargeres ging daarna op jacht naar de 2-2 maar het was Steenwijk dat in de omschakeling een snelle aanval wist te bekronen met een doelpunt van Wessel Busscher. 3-1 en dat werd ook de eindstand ook al vond Bargeres trainer Geert Aalderink dat zijn ploeg wel een puntje had verdiend gezien de gehele wedstrijd.

,,Helaas zat het er ook deze middag niet in, maar in tegenstelling van vorige week tegen Steenwijker Boys ontbrak het in deze wedstrijd ook een beetje aan geluk. Wat de stand betreft wel een beetje geluk omdat onze achtervolgers CEC en Tiendeveen ook punten hebben laten liggen en de derde plaats nog stevig in handen hebben”.