Zwartemeerse Boys te sterk voor DSC’65

ZWARTEMEER – In de zondag 4e klasse D moest Zwartemeerse Boys tegen DSC’65 wonnen na een 2-1 ruststand met 4-2 van de ploeg uit Dalerveen. Het was wel DSC’65 dat vanaf het begin de wedstrijd naar zich toe trok. In het eerste half uur wisten beide keepers hun doel schoon te houden, maar DSC’65 was de ploeg die in de 27e minuut de score opende.

De bal bleef in de zestien hangen en Rick Sewuster de bal vrij kon binnen schieten. 0-1 en op dat moment niet onverdiend. Voor de thuisclub was het wel het moment om het initiatief over te nemen en DSC’65 meer onder druk wist te zetten. Na een foutje achterin kreeg Koen Walda 37e minuut plotseling de ruimte een kon simpel de 1-1 scoren. Nog voor de thee wist de thuisclub ook nog op voorsprong te komen. Na een aanval over links werd Tom van Elteren op maat bediend en hij maakte op slag van rust de 2-1.

Na de thee opnieuw een fel aanvallend DSC’65, maar tot aan de zestien en dan hield het op. Zwartemeerse Boys ging daarna wat meer de lange bal spelen zodat de druk van DSC ’65 steeds minder werd. Toen een bal goed diep werd gespeeld kon Daimy Ten Velde in de 57e minuut vrij simpel de 3-1 scoren en leek de wedstrijd beslist.

DSC’65 bleef toch hopen op meer nadat het in de 80e minuut via een strafschop van Jasper Bunskoek weer de aansluiting wist te maken. Uiteindelijk was het Tom van Elteren die de eindstand op 4-2 bepaalde. Zwartemeerse Boys kon daarmee de drie punten in eigen huis houden ook al had DSC’65 gezien de gehele wedstrijd misschien wel een puntje verdiend.