Weiteveense Boys stelt in 2e helft orde op zaken

WEITEVEEN - In de zondag 5e klasse G wist Weiteveense Boys haar koppositie in de zondag 5e klasse D ook in de thuiswedstrijd tegen VIOS O waar te maken. Na een 2-1 ruststand eindigde deze wedstrijd in een 4-1 overwinning voor de mannen van Andre Steenhuis. Het was overigens geen hoogstaande wedstrijd waarin beide ploegen veel onnodig balverlies leden door slechte passes en balcontrole.

Het was halverwege de eerste helft VIOS O dat via Thijmen Trompetter de leiding nam en de Weiteveners even in de problemen leek te brengen. De thuisclub nam wel de regie over de wedstrijd en dat leverde eerste de 1-1 op via Dennis Rocks die na een hoge voorzet zijn hoofd net iets eerder tegen bal kreeg dan de vuisten van de uit zijn doel gekomen VIOS O doelman. 1-1 en op slag van rust wist Roudy Steffens op een volgens trainer Andre Steenhuis perfect moment, een beetje tegen de verhouding in, voor een 2-1 ruststand re zorgen.

Andre Steenhuis: ,,In de rust hebben wij enkele omzetting gedaan om meer druk naar voren te krijgen en dat lukte uiteindelijk ook. De uitslag had nog veel hoger kunnen zijn, maar met nog doelpunten van Jesper Scherpen en Koen Steffens trokken wij de wedstrijd met 4-1 toch nog vrij simpel over de streep".

Ook koploper Weiteveense Boys had het niet gemakkelijk. Roudy Steffens, die maker van de 2-1, probeert hier tussen veel tegenstanders een oplossing te vinden. (foto Bennie Wolbers) Zie ook fotoboek