Overzicht gespeelde voetbalwedstrijd in de regio Emmen

EMMEN - Ondanks de vele afgelastingen gingen er toch nog veel voetbalwedstrijden door in het afgelopen weekend. Hierbij een overzicht van alle gespeelde wedstrijden van de clubs in de gemeente Emmen.

CEC in overtal naar ruime winst op Angelslo

EMMEN – In de zaterdag 5e klasse F eindigde de wedstrijd Angelslo - CEC met 1-5. In een matige eerste helft was Angelslo de bovenliggende partij en stond na een half uur op 1-0 door een treffer van Yoran Reinderink. Angelslo kreeg veel kansen, maar halverwege stond het nog steeds 1-0. Angelslo trainer Sander Eising: ,,Na de rust gingen wij een paar keer slecht om met ongelukkige keuzes van de scheidsrechter. Bij de 1-1 van Robin Bazuin werd de vrije bal op een verkeerde plek genomen, maar de scheidsrechter liet doorgaan en even later scoorde Robin Bazuin de 1-2 nadat de scheidsrechter een buitenspelsituatie negeerde”. Een kwartier voor tijd kreeg Yoran Reinderink van Angelslo een rode kaart na een onnodige zware tackel op de helft van de tegenstander. De wedstrijd was toen gespeeld en kon CEC de wedstrijd voetballend uitspelen. Door doelpunten van Sander de Graaf, Ruben Kuipers en Bryan van der Brug werd het zelfs nog 1-5. Eising: ,,In mijn beleving een ongelukkige onnodige nederlaag die we alleen ons zelf kwalijk kunnen nemen”. CEC-collega Reinier Pruim vond dat zijn jonge ploeg ondank veel blessures Angelslo heeft overtroefd. ,,Ik was i
n de rust boos en dat had succes. Wij speelden weer ons eigen spelletje en maakten goed gebruik van de overtalsituatie. Angelslo mag blij zijn dat het slechts 1-5 is gebleven. Ik ben trots op de jonge jongens, want wij speelden met een middenveld met een gemiddelde leeftijd van 16 a 17 jaar, want Maurice Kampman, Tom Rengers en Tim Nikken niet mee deden. En nu op naar zaterdag wanneer de topper tegen het nog ongeslagen Bargeres op het programma staat”.

SVBC slaat toe na rode kaart bij DVC 59
BARGER COMPASCCUM – In de zondag 5e klasse F won SVBC met 3-1 van hekkensluiter DVC 59. De oranjehemden begonnen voortvarend aan de wedstrijd met veel hoge druk naar voren waardoor DVC 59 maar moeilijk over de middenlijn wist te komen. Het creëerde enkele goede scoringskansen, maar DVC 59 doelman Aaron Moes hield zijn ploeg in de wedstrijd. Na een kwartier snelde Davey Geerts door de Dordtse defensie en scoorde beheerst de 1-0. Een kwartier later stond het ook al 2-0 en SVBC probeerde daarna door te drukken en de wedstrijd vroegtijdig in het slot te zetten, maar het was juist DVC’59 die de Compascumers onder druk wist te zetten. SVBC tilde via Aaron Pol vlak voor de thee de ruststand naar 1-1 tilde. In de 2e helft probeerde SVBC de bovenliggende partij te blijven, maar DVC 59 wist na en donderspeech van trainer Thijs Wieringh dat alles nog mogelijk was. Vooral nadat Aaron Pol de aansluitingstreffer scoorde. 2-1. Daarna viel ook nog vrij snel de 2-2 maar die werd door de scheidsrechter afgekeurd. De ongeveer 150 toeschouwers zagen uiteindelijk dat Davey Geerts vijf minuten voor tijd aan alle onzekerheid een einde te maken door met zijn tweede doelpunt van de middag de 3-1 binnen te schieten. In blessure verzuimde Jarno ten Caat ook nog een strafschop te verzilveren. DVC 59 trainer Thijs Wieringh: ,,Ik zeg dit niet heel snel, maar vanmiddag hebben wij toch vooral tegen de scheidsrechter gespeeld die minstens acht keer een vlagsignaal van onze grensrechter niet honoreerde.

Bargeres wint van naaste belager Damacota
EMMEN – In de zaterdag 5e klasse F wist Bargeres na een spannende en mooie wedstrijd naaste belager Damacota na een 1-0 ruststand met 4-1 over de streep te helpen. Yorick Zweerink wist in de 35e minuut als topscoorder in deze 5e klasse F met zijn 18e treffer van het seizoen de stand op 1-0 te brengen. Damacota spartelde daarna nog wel even tegen met een tegentreffer vanuit een vrije bal (1-1), maar na een uur spelen was het eerst weer Yorick Zweerink die de 2-1 scoorde en daarna werd het verschil gemaakt door doelpunten van Rob de Graaf (3-1) en Casper Dorgelo. Eindstand 4-1 en dat een mooie opmaat naar komende zondag als het nog ongeslagen Bargeres ijs en weder dienende in Emmer-Compascuum een aanval kan doen op koploper CEC.

DZOH in slotfase langs hekkensluiter Hoogezand
EMMEN - DZOH behaalde zaterdagmiddag de zesde zege van het seizoen. De nummer 3 van de 2e klasse J maakte op eigen veld tegen een 0-2 achterstand goed. In de absolute slotfase werd Bjorn Jansen de matchwinner voor de club uit Emmen. Daar zag het dus lang niet naar uit, want halverwege de eerste helft keek de ploeg van trainer Karlo Meppelink nog tegen een 0-2 achterstand aan door treffers van Joran van Zwol en Heine Uuldriks. Toen Daniel Sanafikhah op slag van rust de marge verkleinde (1-2) gloorde er weer hoop voor DZOH en dat was terecht. Na een klein uur spelen scoorde Navid Poyan de gelijkmaker en werd Jansen in de 90e minuut dus de gevierde man met de winnende treffer. Eindstand 3-2.

WKE'16 in de eerste helft onderuit
EMMEN - In het weekend 1e klasse J was binnen een half uur de wedstrijd WKE’16 – PKC’63 de eindstand al bereikt. Een beter WKE'16 verzuimde in de tweede helft gelijk te maken. De gasten begonnen best aan de wedstrijd en stonden snel een 0-2 voorsprong via Simon Schreiber (0-1) en Nick Berends (0-2). Twee minuten later werkte PKC’63 een corner niet goed weg en scoorde Brian Haak de 1-2. Daarna kopte Rob Schokker de 1-3 binnen. In de 28ste minuut zorgde Djairo Fik van dichtbij weer voor hoop door koppend de 2-3 te scoren. In de 2e helft was WKE-doelman Kok attent en zijn PKC-collega was bij de les op afstandsschoten van Lorenzo Hindriks en opnieuw Djairo Fik.Eindstand derhalve 2-3.

Geflatteerde nederlaag voor Roswinkel
WITTEVEEN – In de zondag 5e klasse D moest Roswinkel zondagmiddag na een 4-1 nederlaag de punten in Witteveen achterlaten. De wedstrijd ging aanvankelijk gelijk op, maar nadat Witteveense Boys een gemakkelijk gegeven strafschop kreeg, kantelde de wedstrijd volgens Roswinkel trainer Johan Piening. ,,Na twee treffers van Thijs Uineken, topscoorder in deze klasse, scoorde Pascal Prins de aansluitingstreffer. Met deze 2-1 ruststand gingen wij ook de 2e helft in. Witteveense Boys wist de score nog verder uit te bouwen naar 4-1 door een derde treffer van Thijs Uineken. Daarna kregen wij een drietal 100 % kansen, maar de bal wilde er niet meer in. Het bleef tot het eind 4-1, maar gezien de kansen die wij kregen was het in mijn ogen een beetje geflatteerde eindstand”.

SVBO (zat) geeft overwinning in slotfase uit handen
VRIES – In de zaterdag 4e klasse F liet SVBO(zat) tegen VAKO in de slotfase een zekere overwinning uit handen glippen. Binnen 10 minuten stonden de mannen van trainer Jan Moes met 1-0 achter door Tim van Huffelen. VAKO was de beter voetballend ploeg, maar nog voor de thee stond het weer gelijk via Niels Wessels. 1-1. In de 2e helft werd SVBO de bovenliggende partij en stond binnen enkele minuten op 1-2 door een treffer van Sep van der Helm en even later leek Joey Zwiers de wedstrijd met 1-3 in het slot te gooien. SVBO-trainer Jan Moes: ,,Wij hadden VAKO daarna de genadeklap moeten geven, maar helaas deden wij dat niet. VAKO sloeg in de laatste vijf minuten nog keihard toe met treffers van Roy de Bruin en Tim van Huffelen en werd het toch nog een 3-3 gelijkspel”.

Weiteveense Boys onderuit in Ter Apel
TER APEL - In de zondag 4e klasse D was er zondagmiddag voor Weiteveense Boys tegen het op de tweede plaats staande Ter Apel’96 weinig eer te behalen. De mannen van trainer Andre Steenhuis ging na een 0-0 ruststand met een 2-0 nederlaag eer richting Weiteveen. Na een eerste helft waarin beide ploegen niet echt de goede richting wisten te vinden werd de thuisclub een kwartier voor tijd een beetje in het zadel geholpen door een eigen doelpunt bij de boys. Daarna was de wedstrijd gelopen en bepaalde Jeroen Schoonebeek in de slotfase de eindstand op 2-0. De boys staan 11e en komende zondag is het nog puntloze KSC de tegenstander.