Amateurvoetbal in de Regio Emmen

EMMEN - Een overzicht van de wedstrijden in het amateurvoetbal van het afgelopen weekend in de regio Emmen op een rijtje.

Bargeres wint topduel tegen CEC

EMMER COMPASCUUM - De topper in de 5e klasse F tussen CEC en Bargeres eindige zaterdagmiddag met een 1-0 winst voor Bargeres. Casper Dorgelo, topscoorder in deze klasse, scoorde de enige treffer van de middag. Ondanks de wind en regen jn de stand, maar ook op het veld een echte topper. Zowel CEC als Bargeres kregen in de beginfase kansen, maar de grootste kans kreeg Bargeres aanvaller Rob van de Graaff, maar CEC doelman Xander van Dijken redde knap. Halverwege de 1e helft kwam Bargeres op 0-1. Eerst was de CEC doelman de reddende engel bij een poging van Rob van de Graaff, maar de afvallende bal viel voor de voeten van Casper Dorgelo en dat betekende 0-1. Nadat Xander van Dijken opnieuw op de goede plek stond bij een inzet van Dorgelo werd dat de ruststand. Na de thee ging CEC op jacht naar de gelijkmaker, maar had pech dat de bal na een schot van Roy Zuidema via de binnenkant paal weer het veld in stuitte, Een beter voetballend Bargeres kreeg kansen, maar na een blok op Dorgelo door van Sander de Bruin zag Dorgelo zijn vrije trap op de lat belanden. CEC, al 44 treffers in deze competitie, probeerde wel de gelijkmaker te maken, maar de verdediging van Bargeres stond als een blok. Eindstand 0-1. Bargeres staat nu op kop met gelijk aantal punten als CEC, maar heeft nog twee wedstrijden in te halen. Bargeres trainer Geert Aalderink: ,,Wij hebben een aardige slag geslagen, maar CEC geeft het zeker niet op en wij moeten die twee inhaalwedstrijden eerst nog wel winnen." Zaterdag 16 december begint at met een uitwedstrijd tegen Meeden

Terwijl Gilles Kalter(6) toekijkt wordt CEC spits Bryan van der Brug de voet dwars gezet om gevaarlijk te worden.(foto Bennie Wolbers)

SJS te sterk voor SVBO (Zat)
BARGER OOSTERVELD – Het lukte zaterdagmiddag op het eigen kunstgras niet om SJS met lege handen naar huis te sturen. De ploeg uit Stadskanaal bleek over de gehele wedstrijd gezien te sterk voor de geelzwarten, want na een 1-2 ruststand wonnen de “Knaalsters” met 5-2. SVBO begon overigens wel goed aan de wedstrijd en kwam na ongeveer 20 minuten op een 1-0 voorsprong via Joey Keen. Tien minuten later was het Arwen de Koe die met twee treffers SJS op 1-2 zette. SVBO kwam na de thee nog wel even terug via een treffer van Niels Wessels, maar na de 2-2 wist SJS nog twee keer het net te vinden. Eindstand 2-4 en Cas Groenewold van SJS ook nog een rode kaart.
SVBO komt pas op 3 februari weer op het veld en dan is thuis Wildervank de tegenstander.

Nipte nederlaag voor NWVV
MEEDEN – in de zaterdag 5e klasse F liep NWVV zaterdagmiddag in Meeden tegen een nipte nederlaag op. Na een gelijk opgaande 1e helft waarin niet werd gescoord stond het bij de thee nog 0-0. Helaas voor de Nieuw Weerdingers liep het in de 2e helft vrij snel tegen de, naar later bleek, enige treffer van de wedstrijd op. Een lang bal van ruim 30 meter op het doel leek net naast te gaan. Dat dacht doelman Damy Sinot ook, maar tot ontzetting van NWVV flitste de bal net langs de binnenkant van de paal binnen. NWVV-trainer Johan Hollen: ,,Ik verwijt Damy niets, want hij heeft ons al heel vaak gered in de competitie tot nu toe. Dat was al in de 50e minuut terwijl wij In de resterende tijd zeker gelijkwaardig waren aan Meeden en deze wedstrijd daarom eigenlijk geen winnaar verdiende”. Komende zaterdag moet NWVV inhalen en doet dat met een thuiswedstrijd tegen VVS Oostwold.

2-1 winst voor Sc Angelslo

WAGENBORGEN – Zaterdagmiddag stond in de zaterdag 5e klasse F de wedstrijd Wagenborger Boys - Angelslo op het programma. We kwamen heel snel op 0-1 door een mooie aanval over de rechterflank. Gezim Luli stuurde Tim Dokter weg met een steekpass en hij bediende Jeffrey Keen die de 0-1 binnenschoot. Daarna voetbalde Angelslo beter dan de tegenstander alleen verder dan een afgekeurde buitenspel kwamen we niet. Na de rust werden de weersomstandigheden nog slechter. Harde wind en heel veel regen. Door een onnodige tackel van onze verdediger in de 16m gaven we een penalty weg en die werd keurig ingeschoten en toen stond het 1-1. Het opportunistische spel van Wagenborger Boys na de 1-1 leverde grote kansen op en daar kwamen we goed weg. Toch was het Angelslo die de 3 punten toch meenam naar Emmen omdat Joeri van der Tuin vrij kon dribbelen richting de goal en van 20m hard binnenschoot. Al met al een moeizame overwinning maar we zijn er niet minder blij om. Zeker gezien de omstandigheden hadden we hier makkelijk punten kunnen laten liggen.

Terechte nederlaag voor FC Klazienaveen
KLAZIENAVEEN – In de zaterdag 3e klasse D kon FC Klazienaveen zaterdagmiddag in de thuiswedstrijd tegen de Weide niet echt potten breken. Na een ruststand van 0-3 won De Weide op De Planeet met 5-1. Met doelpunten van Sjors Pieter Greving (2x) en Nick Muysson stonden de Klazienaveners na iets meer dan een half uur spelen al met 3-0 achter. Aaron Brinks wist voor de thee nog wel de 3-1 te scoren, maar was ook het laatste wapenfeit van FC Klazienaveen, want De Weide won uiteindelijk met 5-1. Klazienaveen Trainer Michel Kerkdijk die zijn contract met een jaar verlengde was duidelijk in zijn analyse: ,,Het waren vier identieke tegengoals in de omschakeling van De Weide en bij 4-1 was de wedstrijd gelopen”. Klazienaveen speelt zaterdag 16 december op sportpark De Planeet de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Dedemsvaart DVC, aanvang 14.30 uur.

Drenthina niet verder dan 0-0
In deze klasse kwam Drenthina zaterdagmiddag tegen VEV67 niet verder dan een 0-0 gelijkspel en moet aanstaande zaterdag nog het veld op voor de inhaalwedstrijd tegen FC Wolvega. De wedstrijd op sportpark De Oude Ros begint ijs en weder dienende om 14.00 uur.

DZOH verliest van Velocitas 1897
GRONINGEN – In de 1e klasse J nam DZOH het in Groningen op Stadspark Murdock optegen Velocitas 1897 maar verloor met 4-1. DZOH stond een kwartier voor de rust met 1-0 achter, maar kwam snel weer gelijk toen Frank Boer nog voor de thee de 1-1 scoorde. De Emmenaren speelden niet goed en voetbalden te slap terwijl Velocitas 1897 effectiever met de kansen om ging. Bij 1-1 had Frank Boer stond voor het eerst in de spits, dus zal zeker over die kans nadenken. DZOH staat nu derde met een punt achterstand op nummer twee WVV en vier punten achter koploper Oranje Nassau. DZOH hervat zaterdag 20 januari de competitie met een thuiswedstrijd tegen WVV.

SVBO met 4-0 onderuit
In deze klasse was WKE 16 vrij en SVBO verloor met 4-0 van GRC Groningen. Op zaterdag 16 december staat voor de Bargeroostervelders nog wel de inhaalwedstrijd tegen HZVV op het programma en deze wedstrijd begint om 14.30 uur

Twedo pakt belangrijke punten
NIEUW AMSTERDAM/VEENOORD – In de zondag 2e klasse H won Twedo na een 2-0 ruststand met 3-1 van VENO uit Vollenhove. De mannen van trainer Jannes de Lange kwamen in de 8e minuut op 1-0 via Iwan Immink. Een goed moment volgens de Twedo trainer: ,, Wij speelden niet echt goed, maar het ging redelijk gelijk op en David Rabbers verzuimde een mooie kans te benutten. Ook maakten wij het ons moeilijker nadat Daan Smit van VENO na twee keer geel met rood kon vertrekken. Normaal is het vaak moeilijk om te spelen tegen een man minder, maar even later kregen wij een strafschop na het onderuit halen van Iwan Immink. Sander Boer verzuimde vanaf de stip de VENO-doelman Daan Smit te passeren die de bal ook in tweede instantie een rebound van Dion Klaasen tot hoekschop wist te verwerken”. Vlak voor de thee wist David Rabbers de bal wel binnen te schieten. 2-0. Na een uur spelen moest Twedo toezien hoe doelman Rick Mantingh bij een redding op een pin van het doelnet en zijn knie open scheurde en naar het ziekenhuis moest worden vervoerd. De Lange: ,,Wij hadden op de bank geen reservedoelman zitten zodat reservespeler Patrick Kuhl hem moest vervangen. Op de trainingen is hij ook wel eens doelman dus kan echt wel keepen”. Twedo controleerde daarna de wedstrijd en David Rabbers de enkele gemiste kansen verbloemde met zijn 2e treffer. 3-0 en nadat VENO enkele wissels toepaste wist het nog wel de eretreffer te scoren. Eindstand 3-1. Twedo begint pas weer op 21 januari met ene thuiswedstrijd tegen De Tukkers.

Sander Boer, die verzuimde een strafschop te verzilveren, schermt hier goed de bal af met een VENO-speler in zijn rug. (foto Bennie Wolbers)

Sc Erica in Rossum onderuit
ROSSUM – In de zondag 2e klasse H liep Sc Erica op sportpark ’t Maalland in Rossum tegen een 5-1 nederlaag op. Na een gelijk opgaand begin van de wedstrijd begon Sc Erica aardig en kwam in de 35e minuut via Pelle de Vries verdiend op een 1-0 voorsprong. De vreugde was van korter duur want drie minuten later maakte RSC de 1-1 en dat werd ook de ruststand. In de eerst 65 minuut was Sc Erica beter, maar RSC kwam gelukkig op 2-1. Een scheidsrechterlijk dwaling zorgde er volgens Sc Erica trainer Johan Oldekamp ook nog voor dat RSC op een cruciale 3-1 voorsprong kwam. ,,Sc Erica ging alles of niets spelen, maar het was RSC dat met nog twee treffers de wedstrijd met 5-1 won. Het is wel een uitslag die volgens mij geen recht doet aan de wedstrijd, maar nu moeten wij ins maar snel richten op de volgende wedstrijd en dat is uit naar VENO in Vollenhove”.

HOVC moet punten in Groningen laten
GRONINGEN – In de zondag 2e klasse I moest HOVC in Groningen tegen SC Stadspark genoegen met een 3-2 nederlaag. Halverwege de wedstrijd stond het 2-0 voor de thuisclub door doelpunten van Michel Boonstra (1-0) en Mart Nieland (2-0). Na de thee probeerde de fusieclub uit Odoorn- Valthe-Exloo iets aan die achterstand te doen maar moesten wachten tot de 78e minuut dat Gertjan Spijker de aansluitingstreffer scoorde. 2-1. Sc Stadspark behield ondanks de tegentreffer wel de controle en wist in de slotfase de voorsprong weer naar twee doelpunten te tillen. Het slotakkoord was deze middag voor HOVC dat via een treffer van Gert Middeljans vlak voor tijd de eindstand op 3-2 zette. HOVC speelt aanstaande zondag haar laatste wedstrijd van dit en dat is een thuiswedstrijd tegen Stadskanaal, aanvang 14.00 uur.

Titan pakt punt bij Groninger Boys
GRIONINGEN – In de zondag 3e klasse B keerde Titan met een puntje terug na een 1-1 gelijkspel tegen Groninger Boys. Titan kwam een kwartier voor tijd wel op een 1-0 voorsprong maar de thuisclub wist via Aaron van den Berg in de slotfase nog de 1-1 binnen te schieten. Titan gaat nu met een 8e plek op de ranglijst de winterstop in.
In deze klasse werden de wedstrijden Weerdinge-Engelbert en Muntendam – EHS 85 afgelast. Voor het komende weekend staat in ieder geval de inhaalwedstrijd Weerdinge-EHS 85 op het programma.

Wedstrijden Schoonebeek en SVV 04 afgelast
SCHOONEBEEK – De wedstrijden van zowel Schoonebeek als SVV 04 in de zondag 3e klasse C werden afgelopen zondag afgelast. Terwijl SVV 04 gaat overwinteren en pas op 21 januari weer begint met een thuiswedstrijd tegen Dwingeloo met Schoonebeek komende zondag nog het veld in om de inhaalwedstrijd tegen Raptim af te werken.

Nipte nederlaag voor Zwartemeerse Boys:
NIEUWLEUSEN – In de zondag 3e klasse D stond zondagmiddag de wedstrijd USV en Zwartemeerse boys op het programma en eindigde in een nipte overwinning voor ASV. Een 1e helft waarin beide teams rommelig speelden en veel de lange bal hanteerden, probeerde USV enkele mogelijkheden gevaarlijk te zijn, maar de bal strandde steeds in handen van de doelman. De 2e helft was meer spannend dan goed met mogelijkheden aan beide kanten. Halverwege de 2e helft werd een schot van USV veranderd van richting en met de snelheid van het kunstgras verdween deze langs Jari Wösten in het doel. 1 - 0. In het slotoffensief kregen USV-kansen op 2-0, maar de boys kregen ook nog mogelijkheden op de gelijkmaker, maar door enkele goede reddingen van de USV-doelman en onzorgvuldigheid in de afwerking bleef het bij 1-0 voor USV.

Komende zondag staat voor Zwartemeerse Boys de inhaalwedstrijd thuis tegen Gasselternijveen op het programma.
Weiteveense Boys die haar wedstrijd tegen KSC zag afgelast, speelt komende zondag thuis tegen USV,