DZOH blijft in spoor van de koplopers

VOETBAL - DZOH is helemaal terug in de strijd om de titel in de 1e klasse J. De formatie van trainer Karlo Meppelink won op het kunstgras in Westerbork met 0-2 van VKW, nadat koploper Oranje-Nassau eerder op de dag punten had laten liggen tegen SVBO (0-0). Daardoor is het gat tussen de clubs uit Groningen en Emmen na 13 wedstrijden nog maar twee punten. De ruim 500 toeschouwers zagen op het kunstgras van sportpark Perkenslag met name na rust een matige wedstrijd.

De eerste helft ging gelijk op,, maar op slag van rust kwam DZOH op voorsprong via een perfect tegendraadse kopbal van Tom Hiemstra. 0-1 en in de 2e helft liete DZOH de thuisclub het initatief aan VKW en koos zelf vooral voor de lange bal. VKW creëerden, ondanks dat ze in het 2e helft veel aan de bal waren, maar weinig kansen. Na een uur spelen was Baardink dicht bij de gelijkmaker, maar kwam bij die actie in botsing met DZOH-doelman Diederik Bangma. Het gevolg was dat beide spelers geblesseerd van het veld moesten. Bangma’s vervanger werd Niels Roewen. Korte tijd later wist Bjorn Jansen zijn ploeg naar een 2-0 voorsprog te schieten.

Doelman Niels Roewen, die opviel door zijn veel gebruikte lange bal, moest nog één keer vol aan de bak bij een kans van VKW-spits Anjo Willems. De topschutter van VKW kreeg dé kans om de 1-2 te scoren, maar Roewen pareerde bekwaam zijn inzet. Daardoor bleef uiteindelijk tot het eind van de wedstrijd de 0-2 staan.
Komende zaterdag staat voor DZOH de belangrijke thuiswedstrijd tegen naaste belager WVV op het programma, aanvang 15.00 uur.

Tim Hiemstra ziet hoe de bal via zijn kopbal in het doel van VKW valt. (foto Bennie Wolbers)