SVBO pakt punt tegen koploper

BARGER OOSTERVELD – In de 1e klasse J wist SVBO zaterdagmiddag voor eigen publiek tegen koploper Oranje-Nassau een punt uit het vuur te slepen. 0-0. Eind september verloor SVBO de wedstrijd in Groningen met 4-1. Nu kwam de ploeg van trainer Peter Timmer een stuk beter voor de dag met dit resultaat. Verdiend stelde Timmer na afloop. ''We hadden hier vooraf niet echt op gerekend, maar ik denk wel dat we terecht hebben gelijkgespeeld. We hadden onze tactiek natuurlijk wel een beetje aangepast en daardoor hielden wij de controle over de wedstrijd”.

In de 2e helft was Oranje Nassau enkele keren gevaarlijk, maar dan stond er altijd nog doelman Lennon Ebeltjes die een aantal één op één situaties in zijn voordeel besliste. De grootste kans kreeg Peter van Son toen hij vrij voor een leegstaand doel de bal zo maar een aantal meters naast tikte. SVBO speelde in de 2e helft veel de lange bal, maar bruikbare kansen leverde het niet op. In de slotfase werd invaller Ronald Gerdes nog bijna matchwinner

De linkerspits van SVBO krulde de bal vanaf puntje zestien net niet voldoende en de bal langs de verkeerde kant van de paal achter ging. Door het gelijkspel staat SVBO nu op een achtste plek met 17 uit 14 wedstrijden net onder PKC'83 dat een punt meer heeft. VKW volgt met 2 punten achterstand op een 9e plek met 2 punten achterstand en twee wedstrijden minder. Op zaterdag 2 maart speelt SVBO uit tegen Velocitas 1897, aanvang 15.00 uur.

Boven alles en iedereen uit gaan Sander Boekholt en Felipe Marcal Pinheiro een kopduel aan maar beiden misten de bal. (foto Bennie Wolbers)