Schoonebeek kan niet opnieuw uithalen tegen Wacker

NIEUW SCHOOENBEEK - Nadat de uitwedstrijd in oktober tegen Wacker in een 2-8 overwinning was geëindigd, kon Schoonebeek niet opnieuw uithalen tegen Wacker. Na een gelijk opgaande wedstrijd wist Wacker uiteindelijk diep in blessuretijd deze keer de winst naar zich toe te trekken, 2-3.

Schoonebeek ging furieus van start en binnen twee minuten kreeg het al diverse hoekschoppen. Bij eentje daarvan nam Tim Slomp de afgevallen bal op de pantoffel maar zijn inzet ging via een verdediger net naast. In de derde minuut wederom een grote kans voor Schoonebeek; Leon Steffens kwam alleen voor doelman van Holsteijn uit, maar in plaats van uit te halen legde hij de bal breed op Justin Katuin.

Katuin kon de bal alleen nog terugleggen op Tim Slomp, de uithaal van Slomp ging richting de kruising maar van Holsteijn wist met een uiterste krachtsinspanning de bal uit de kruising te tikken. Wacker kon niet onder de druk uitkomen en beperkte zich tot verdedigen.

Bij de eerste bevrijdingsslag was het wel meteen gevaarlijk; in de 7e minuut pikte Milan Hogen-Esch de diepe bal op en alleen voor doelman Martin Berens schoot hij naast. In de 11e minuut weer zo’n bevrijdingsslag en deze keer was het Koen van Luin die in het zijnet schoot. Schoonebeek was nog niet genoeg gewaarschuwd want in de 17e minuut scoorde Rob van Luin met een fraaie lob over doelman Berens, echter hij deed dit vanaf randje buitenspel waardoor het doelpunt niet doorging.

Schoonebeek bleef de aanvallende ploeg en in de 23e minuut leek het ook op voorsprong te komen, Niek Huser gaf het laatste zetje op een inzet van Twan Steffens, echter deed ook hij dit vanaf randje buitenspel. In de 25e minuut was het wel raak; via een aanval over de rechterkant kwam Rob van Luin weer alleen voor Berens, deze keer schoof hij laag in de verre hoek binnen, 0-1.

Lang duurde de jubelstemming niet want een minuutje later lag hij er aan de andere kant ook in. Twan Steffens ging over de rechterkant langs zijn directe tegenstander, legde voor op de instormende Finn Buursma die vervolgens tegendraads in de verre hoek binnen schoot, 1-1. Tot de rust waren er aan beide zijden nog kansen maar gescoord werd er niet meer.

Wacker kwam sterk uit de kleedkamer want binnen een minuut was Rob van Luin alweer trefzeker met een fraaie lob over doelman Berens, 1-2. Zo kon Schoonebeek weer in de achtervolging. In de 58e minuut had Joris Brouwer de 1-3 op de schoen, maar na een voorzet van Koen van Luin schoot hij huizenhoog over. In de tegenaanval was Schoonebeek wel doeltreffend,

Twan Steffens was er weer op links aan langs, legde terug op Niek Huser die beheerst binnen tikte, 2-2. Schoonebeek probeerde door te drukken en ging op zoek naar de winnende. Wacker had steeds meer fysiek geweld nodig om Schoonebeek af te stoppen, en scheidsrechter Draaijer trad daar niet tegen op. Hij deelde slechts kaarten uit voor praten, met als hoogte/dieptepunt de rode kaart voor Leon Steffens.

Na wederom een grove charge van Wacker kant, reageerde hij met “wat kom jij als een mongool in”, wat hem een directe rode kaart opleverde. Ondanks de man minder bleef Schoonebeek zoeken naar de winnende, maar diep in blessuretijd kreeg het ook nog het deksel op de neus. Tom Oudman ging er over rechts vandoor, schoot diagonaal laag in de verre hoek, en de bal stuiterde via de binnenkant van de paal tergend langzaam binnen, 2-3.

Na de wedstrijd was iedereen erover eens dat een gelijkspel rechtvaardiger was geweest, maar trainer Gert Jan Hoekstra van Wacker was uiteraard in zijn nopjes met de drie punten. Trainer Abel ervaarde dat als je onderin staat, echt alles tegen kan zitten. Volgende week komt Dwingeloo op bezoek, dan zullen er punten gehaald moeten worden.