SVBO doet zich zelf te kort tegen WVV

BARGER OOSTERVELD - In het weekend 1e klasse J liep SVBO zondag op eigen sportpark aan de Parkstraat tegen een nipte 1-0 nederlaag op tegen WVV, op doelsaldo de nummer twee op de ranglijst. De ploeg van Peter Timmer probeerde vanaf het begin de wedstrijd naar zich toe te trekken en kwamen regelmatig vaak in de zestien van de ploeg uit Winschoten, maar het vizier stond niet scherp. Het waren juist de gasten uit Winschoten die even voor rust de leiding wisten te nemen via een treffer van Thijs Hateboer die vanaf links werd aangespeeld en vrij voor doelman Lennon Ebeltjes geen fout maakte. 0-1 en dat werd ook de ruststand.

In de tweede helft deed SVBO er alles aan om de achterstand weg te werken en kreeg daarvoor ook wel enkele mogelijkheden maar wist deze niet te verzilveren. De 0-1 bleef tot het einde staan. Een vervelende nederlaag gezien de stand waar wij op dit moment staan, blikte Timmer terug. ''Een punt hadden wij wel verdiend, want we kregen hele grote kansen, maar daar koop je natuurlijk niets voor. Wij staan gewoon met lege handen.''

SVBO staat nu tiende met 17 punten uit 16 wedstrijden en staan door deze nederlaag nog niet op een veilige plaats. Nog net boven de veilige streep, maar daaronder volgen GVAV Rapiditas met 15 punten uit 16, GRC Groningen met 14 uit 15 en hekkensluiter Hoogezand met 10 punten uit 15 wedstrijden. Volgende week moet SVBO op bezoek bij VKW dat één punt meer heeft.

De verdediging van WVV moet hier alle zeilen bijzetten om Twan Waidijk(16) en Nick Hidding(4) van het scoren af te houden.