Overzicht wedstrijden van zaterdag en zondag

NIEUW WEERDINGE - Dertiende overwinning op rij voor Bargeres is een feit. In de zaterdag 5e klasse F kende koploper Bargeres ook geen pardon voor NWVV. In Nieuw-Weerdinge werd het na een 0-2 ruststand uiteindelijk 0-6. Rob de Graaf opende de score halverwege de eerste helft en Yorick Zweerink maakte de 0-2. Na de thee scoorden achtereenvolgend Casper Dorgelo, Jelmer ten Cate, Tim Kocks en Yorick Zweerink die zijn 29e van dit seizoen maakte. Eindstand 0-6.

CEC wint uit bij Westerlee

WESTERLEE - CEC, de nummer 2 in de zaterdag 5e klasse F won haar uitwedstrijd op een slecht veld in Westerlee. Na een 0-1 ruststand door Dani Jansen werd het in de tweede helft uiteindelijk door twee keer Maurice Kampman 0-3. CEC-trainer Reinier Pruim: ,,Westerlee wou totaal niet voetballen. Zij bleven op eigen helft en gokten op de counter. Wij kwamen er niet doorheen en alles werd er aan gedaan om ons het voetbal onmogelijk te maken. Uiteindelijk win je met 0 3 wat veel meer had kunnen zijn, maar de 3 punten zijn binnen en daar gaat het om”.

Nipte overwinning van Sp Roswinkel

BARGER COMPASCUUM - In de zondag 5e klasse D wist Sp Roswinkel de uitwedstrijd tegen SVBC nipt met 1-0 te winnen. De overwinning werd uiteindelijk voor de poorten van de hel weggesleept, volgens Sp Roswinkel trainer Johan Piening. ,, Wij kwamen na 10 minuten op voorsprong door een snelle aanval of rechts. Lars Stap gaf een strakke voorzet en het was Roemer Hollander die op de goede plaats stond en de SVBC keeper tegendraads wist te verschalken”. Eerste helft was SVBC een beetje machteloos, maar in de tweede helft wist Sp Roswinkel dankzij ijzersterk verdedigen en goed keeperswerk van Ricardo Prins de nul houden. SVBC zette wel veel druk, maar wist de achterstand niet weg te werken. Eindstand uiteindelijk 0-1 nadat scheidsrechter Gerdes uit Beilen na ongeveer 97 minuten voor het einde van deze wedstrijd floot”.

SC Erica kan niet verrassen tegen koploper

ERICA – In de zondag 2e klasse H liep Sc Erica tegen een nipte 1-0 nederlaag op tegen koploper Bon Boys. Na het tussentijdse vertrek van trainer Johan Oldekamp stond de ploeg zondagmiddag onder leiding van assistent-trainer Anco Jongsma die de ploeg voorlopig onder zijn hoede zal hebben. Tegen de koploper keek SC Erica al halverwege de eerste helft tegen een 1-0 achterstand aan. In de tweede helft probeerde SC Erica wel om de achterstand weg te werken, maar de gelijkmaker werd niet gescoord. Door de nederlaag staat SC Erica nu elfde met 11 punten uit 16 wedstrijden. Volgende week speelt SC Erica uit tegen Steenwijkerwold.

Geflatteerde nederlaag voor FC Klazienaveen

ZWARTSLUIS – In de zaterdag 3e klasse D liep FC Klazienaveen tegen een geflatteerde 4-2 nederlaag op. De start was voor DESZ dat te veel ruimte kreeg en FC Klazienaveen na 25 minuten op een 2-0 achterstand zette. FC Klazienaveen speelde te snel de lange bal waardoor wij in de problemen kwamen, zegt FC Klazienaveen trainer Michel Kerkdijk. ,,De laatste 20 minuten voor de thee waren voor ons en kregen kansen. Vanuit een prachtige pass van Roy Sibon maakte Patrick Bloemberg de aansluitingstreffer. 2-1. Na rust waren we dominant en kregen kansen op 2-2 via een strafschop. Jesse Habings wist deze niet te benutten en DESZ scoorde via een snelle omschakeling de 3-1. We bleven daarna aanvallen en vanuit een pass van Stefan Bernsen scoorde Patrick Bloemberg de 3-2. DESZ zag daarna een vrije bal die via een eigen speler ongelukkig via zijn heup en de voet van Rob Groote in eigen doel verdwijnen. 4-1. De uitslag had qua kansen in ons voordeel moeten uitvallen, maar zitten in de hoek waar de klappen vallen, maar bied perspectief voor de wedstrijd tegen Elim.

Joël Zweerink scoort ook tegen WKE'16

EMMEN - In de 1e klasse J heeft DZOH de derby tegen WKE'16 gewonnen met 2-1 door twee treffers van Joël Zweerink. DZOH was in de beginfase via Joël Zweerink en Aron Timmerman al dichtbij de 0-1, maar doelman Wim Kok stond op de goede plek. Veel kansen kreeg WKE 16 niet ook al zag Djairo Fik zijn kopbal in de handen van Diederik Bangma verdwijnen. DZOH was de betere ploeg en kwam na tien minuten op voorsprong. Na een voorzet van Max Heijnen werd de bal door Joël Zweerink binnen gewerkt. 0-1, maar vijf minuten voor rust werd een lange bal van achteruit door de defensie van DZOH niet goed ingeschat en Fik schoot de bal langs Bangma. Ruststand 1-1 en WKE 16 werd daarna in de tweede helft sterker en kreeg ook kansen, maar het was uiteindelijk Joël Zweerink die voor DZOH de 1-2 scoorde en dat werd ook de eindstand.

Zwartemeerse Boys op schot tegen Buinen

BUINEN - In de zondag 4e klasse D wist Zwartemeerse Boys de uitwedstrijd tegen Buinen simpel met 6-1 te winnen. De mannen van Mario Kiers kwam al na enkele minuten op een 1-0 voorsprong via Rik Louwes en na bijna een half uur spelen was het Robbin Harms die het overwicht van de boys met een doelpunt bekroonde. 0-2. Toch wist Buinen nog even tegen te stribbelen met een doelpunt van Marc Haandrikman, maar Daimy Ten Velde zorgde even later voor de 1-3. Na een uur spelen was het Ian Kieviet die de 1-4 liet aantekenen. Daarmee was het verzet van Buinen gebroken en konden Hidde Walda en Daimy Ten Velde elk met een treffer voor een 1-6 eindstand zorgen.

Weiteveense Boys wint van Protos

STEENWIJKSMOER - In de zondag 4e klasse D wist Weiteveense Boys de uitwedstrijd tegen Protos met 2-1 te winnen. De eerste 20 minuten was Protos bovenliggende partij en kwam in 11e minuut op voorsprong via een strafschop. Daarna kwamen wij beter in de wedstrijd, zegt Weiteveense Boys trainer Andre Steenhuis. ,,Op slag van rust kwamen wij op 1-1 door vrije bal van Thom Scheper. In de 2e helft waren wij de bovenliggende partij en kwam vlak na rust op 2-1 door wederom Thom Scheper. Daarna mogelijkheden gehad om de score uit te breiden, maar de nauwkeurigheid ontbrak. Wij stonden de laatste 5 minuten nog onder druk gestaan, waarbij Protos alles of niets ging spelen”.

SVV 04 pakt de punten bij Hodo

HOLLANDSCHEVELD – In de zondag 3e klasse D behaalde SVV 04 een belangrijke overwinning op het hoge geplaatste Hodo. Na een 0-0 ruststand eindigde deze wedstrijd in een 2-0 overwinning voor de Schoonebekers Beid e ploegen zochten vanaf het begin de aanval en dat leverde in de 14de minuut voor SVV 04 de eerste grote kans op. Even later is het Sander Danes die met een schot randje 16 het doel weet te vinden, maar doelman Striper is attent. Ruststand 0-0. In de 2e helft is het SVV die het beste uit de startblokken komt en binnen een minuut via Ruben Jansen op 0-1 weet te komen. HODO probeert iets terug te doen. In de 52ste minuut is het Jorn Smit die inzet door doelman Striper met de voet gestopt. Na iets meer dan een uur weet SVV 04 de wedstrijd in het slot te zetten via een kopbal van Stan Sibon. 0-2 en dat werd ook de eindstand.