Overzicht gespeelde wedstrijden in de regio Emmen

Titan in slotfase langs EHS 85 EMMERSCHANS - De wedstrijd EHS 85 tegen Titan eindigde na een 2-1 ruststand in een 2-4 overwinning voor Titan. Halverwege de 1e helft opende Julian Bruining de score via een afstandsschot. 0-1, maar daarna was het de thuisclub die vrij snel met een antwoord kwam met schot van Daniek Camies die bal via de lat binnen kopt. 1-1. Vlak voor de thee kwam EHS â??85 op voorsprong via Henk Teuben die goed wegdraaide met zijn directe tegenstander. 2-1 en met die stand werd ook de 2e helft begonnen.

Een aandringend Titan maar EHS 85 ook gevaarlijk via de snelle Smit en Halilovic, maar pas in de laatste tien minuten werd het pas echt spectaculair. Julian Bruining scoorde de 2-2 met een afstandsschot in de bovenhoek. Daarop dringt Titan nog meer aan en heeft het een beetje geluk dat in de 65e minuut binnen de lijnen mag blijven nadat hij de al dan niet doorgebroken Smit vloert. Al dan niet doorgebroken.

Titan wisselt een aantal spelers en koud in het veld maakt Thijs Over in de 75e minuut de 2-3 middels een schot van afstand die laag in de rechterhoek van de goal beland.In de 88 minuut is het wederom Over die een mooie counter van Titan tot 2-4 promoveert. en daarna was het invaller Thijs Over die in de 88e de bal in de hoek plaatste (2-3) en nadat Henk Teuben voor EHS’85 de bal over het doel kopte was het Thijs Over in de 88e minuut in een één op één situatie met de keeper de eindstand naar 2-4 tilde.

Al met al een terechte overwinning van de rood witte formatie uit Nieuw-Weerdinge al dient gezegd te worden dat ook EHS wel mogelijkheden had deze middag. Daarbij zal men bij EHS het gevoel hebben van: Wat als....... het had anders was gelopen.

Drenthina in ondertal naar winst

EMMEN In de zaterdag 2e klasse J wist Drenthina de thuiswedstrijd tegen Kollum met een 2-1 eindstand in haar voordeel te beslissen. De wedstrijd op sportpark “De Oude Ros” begon voor Drenthina met een openingstreffer van Resmon Roemahlewang na iets meer dan een kwartier. 1-0. Even later een domper voor Drenthina toen Sem Hendriks na een overtreding met rood werd weggestuurd. Dat betekende dat Drenthina meer dan een uur in ondertal kwam te staan. In de resterende tijd van de eerste helft vielen er geen doelpunten. In de 2e helft moest Drenthina knokken met 10 tegen 11, maar zag Maike Arling in de 80e minuut wel de 2-0 scoren. Vijf minuten voor tijd was het Ruben Merkus van Kollum die uiteindelijk de eindstand op 2-1 bepaalde.

Ruime winst SVBO (zat)

HOLLANDSCHEVELD – In de zaterdag 4e klasse F wist SVBO(zat) de uitwedstrijd tegen middenmoter Hollandscheveld ruim met 6-0 te winnen. De mannen van trainer Jan Moes kwamen al vrij snel op 2-0 door doelpunten van Stan Wolbers en Niels Wessels binnen 8 minuten. Jan Moes: ,,Daarna werd Hollandscheveld wel sterker, maar wij maakten gelukkig op het juiste moment de 3-0 en dat werd ook de ruststand. In de 2e helft probeerde Hollandscheveld het wel, maar na de 4-0 van Robin Heijnen was de wedstrijd gelopen. Stan Wolbers bepaalde in de 80e en 83e minuut met twee treffers voor de 6-0 eindstand.

SVBO wint uitwedstrijd tegen VKW

WESTERBORK – In de 1e klasse J wist SVBO de uitwedstrijd tegen VKW met 2-1 te winnen en pakte drie belangrijke punten in de strijd om de degradatie te ontlopen. VKW kwam in de eerste helft nog wel aan de leiding via Anjo Willems, maar in de 2e helft trok SVBO de wedstrijd naar zich en won uiteindelijk nog met 2-1. Rob Deiman zorgde voor de gelijkmaker en in de slotfase was het Reinier de Boer die SVBO de volle winst bezorgde. SVBO-trainer Peter Timmer: ,,''We spelen vanaf nu elke week een finale, want alle ploegen onderin hebben de punten hard nodig, maar deze overwinning is zeer belangrijk. We begonnen niet goed en dat heb ik in de rust ook aangegeven en dat zag je in de 2e helft ook terug”.

WKE 16 ruim langs GVAV-Rapiditas

EMMEN – De wedstrijd tussen WKE 16 en GVAV-Rapiditas op sportpark Grote Geert eindigde zondagmiddag in een 5-1 overwinning voor de thuisclub . Na een gelijk opgaand begin was het Lorenzo Brink die na iets meer dan een kwartier de score opende. 1-0. Even later was het Djairo Fik die de wedstrijd al een beetje in het slot wist te zetten. 2-0 en dat werd ook de ruststand. In de 2e helft was het opnieuw Djairo Fik die de bal vanaf de zestien langs de Groninger doelman in het doel draaide. 3-0. In het laatste kwartier deed ook Henk Bakker weer een duit in het zakje met twee treffers met daar tussen een tegentreffer van GVAV-Rapiditas. Eindstand 5-1. Komend weekend moet WKE 16 op bezoek bij buurman SVBO.

SVBC wint verdiend van GKC

BARGER COMPASCUUM – IN de zondag 5e klasse D behaalde SVBC na een 2-1 ruststand een dik verdiende 5-1 overwinning op GKC. De gasten uit Gasselte kwamen na een half uur spelen op 0-1 via Bart Weishaupt, maar in de 41e en 42e minuut boog Reve Peters met twee treffers de achterstand om in een 2-1 voorsprong. GKC bleef het wel proberen, maar had geen vat op Reve Peters die een kwartier voor tijd de stand naar 3-1 tilde. SVBC-trainer Henk Hoogenbirk: ,,De wedstrijd was gelopen en nadat Hans Hölscher de 4-1 kon laten noteren was het vlak voor het einde opnieuw Reve Peters die met zijn vierde van de wedstrijd man off the match werd en de eindstand op 5-1 bepaalde”.

Werklust HOVC beloond met een punt

ODOORN – In de zondag 2e klasse I eindigde de wedstrijd HOVC - Sellingen op het programma en die eindigde na een 0-1 ruststand in een 1-1 gelijkspel. Voor het op de laatste plaats staande HOVC was het weer een finalewedstrijd om degradatie te voorkomen. Middenmoter Sellingen was zondag de gelijkwaardige tegenstander. In de 1e helft waren de beste kansen voor HOVC via Van Bergen en Spijker. Sellingen kreeg in de 43e minuut één kans en die was ook meteen raak. 0-1. Ook in de 2e helft was het een gelijk opgaande wedstrijd waarin HOVC uiteindelijk in de laatste 20 minuten alles of niks speelde. Sellingen kreeg kansen om de 0-2 te scoren, maar in de 91e minuut kreeg HOVC toch nog de beloning met een treffer van Brent Middeljans. Eindstand 1-1.

Sp Roswinkel en DVC 59 gelijk

ROSWINKEL – In de zondag 5e klasse F eindigde de wedstrijd tussen Sp Roswinkel en DVC’59 in een 1-1 gelijkspel. In een slechte wedstrijd van beide ploegen op een hobbelig veld, maar Roswinkel was het meest gelukkig met de puntendeling. De uitstekende scheidsrechter spiegelkast uit Nieuw-Buinen floot na een half uur na een overtreding van Rick Haan in de zestien. Hij wees terecht naar de stip en DVC 59 aanvoerder Jarno ten Caat schoot de strafschop feilloos binnen. 0-1. Sp Roswinkel had in de eerste helft veel balverlies en het was aan de aanvallers van DVC 59 te danken dat het bij de rust nog steeds 0-1 stond. De tweede helft was een kopie van de eerste alleen nu maakte Roswinkel een kwartier voor tijd de gelijkmaker. Het was invaller Roemer Hollander die zijn inzet via het been van DVC 59 verdediger Yorick ten Caat in het doel zag verdwijnen. Eindstand 1-1.

NWVV keihard onderuit bij VVS Oostwold

OOSTWOLD - Na een ruststand van 3-0 verloor NWVV zaterdagmiddag met 8-1 van VVS Oostwold. De mannen van trainer Johan Hollen liep4en vanaf het begin achter de feiten aan en konden in de hele wedstrijd geen aanspraak maken op een beter resultaat. NWVV-trainer Johan Hollen was er dan ook snel klaar mee. ,,Ik kan vrij kort zijn het was voor ons een kansloze middag. Ik had maar 12 spelers ter beschikking en miste dus een 6-tal basisspelers. Bij de rust was de wedstrijd met 3-0 al gelopen. Na de 4-0 scoorde Alexandro Uitenwerf nog de eretreffer (4-1), maar daarna gin het heel snel en eindigde de wedstrijd met een 8-1 nederlaag voor ons”.Naar aanleiding van deze grote nederlaag heeft het bestuur van NWVV besloten om de samenwerking met hoofdtrainer Johan Hollen met onmiddelijke ingang te beindigen.

Weiteveense Boys op eigen veld onderuit

WEITEVEEN - Vanaf de aftrap kwam USV met de schrik vrij toen thuisclub Weiteveense Boys binnen een paar tellen paal en lat raakte. Na een kwartier kreeg USV meer controle over de wedstrijd. Een venijnig schot van Leon Kooiker spatte uiteen op de vuisten van doelman Frank Peters. Nadat in de 25e minuut in eerste instantie een schot nog werd gekraakt zag Jort Kouwen het gaatje tussen keeper Peters en de paal (0-1). Een minuut later had USV zelfs de voorsprong verdubbeld dankzij een goede aanname en een dito schot van Leon Kooiker (0-2).

Zo snel als de voorsprong kwam verdween deze ook. In de 30e minuut was Roudy Steffens de USV-verdediging te snel af en zijn assist bereikte Jesper Scherpen (1-2). In de 34e minuut een identieke aanval. Weer stond Steffens aan de basis. Er volgde een onschuldige struikelpartij, toch wees arbiter Stegers naar de stip. Roudy Steffens klaarde dit klusje zelf (2-2). Na rust veranderde er niet zo veel aan het spelbeeld. USV ging op zoek naar een nieuwe voorsprong terwijl de thuisclub loerde op een tegenstoot.

In de 56e minuut kwam USV weer op voordeel. Een corner van Thijmen Stegeman werd snoeihard binnengekopt door Niek Ekkelenkamp (2-3). Weiteveense Boys gaf niet op, maar uiteindelijk was het invaller Ian Vlierman die na een fraaie sleep op de achterlijn Mark Boerman een niet te missen kans gaf (2-4).In de blessuretijd zorgde hij zelf in blessuretijd met een lage streep in de hoek voor de eindstand (2-5).