Drie belangrijke punten voor FC Klazienaveen

KLAZIENAVEEN - In de 3e klasse D heeft Klazienaveen drie belangrijke punten behaald in de strijd tegen degradatie. De 17-jarige Ruben Wijnand, die voor het eerst in de basis stond werd uiteindelijk matchwinner voor Klazienaveen. De thuisploeg ging flitsend van start, want in de derde minuut scoorde Patrick Bloemberg de 1-0, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Ruben Wijnand, in de eerste helft de gevaarlijkste man bij Klazienaveen, zag een inzet door Elim-doelman Gerben Lunenborg gestopt. Elim kreeg voor rust via Mike Doldersum twee scoringkansen, maar zijn inzetten werden gekeerd door doelman Justin Verschoor.

Na een half uur kwam Klazienaveen via Aaron Brinks goed door op rechts en zijn afgemeten voorzet werd door Ruben Wijnand met een doelpunt bekroond. 1-0 en met deze stand werd ook de rust bereikt. In de tweede helft kreeg Klazienaveen direct een kans via een vrije trap van Bloemberg, maar Elim doelman Lunenborg weerde de bal met zijn vuisten.

In de slotfase van de wedstrijd kreeg Elim via Youri Benjamins ook nog twee kansen op de 1-1. Eerst werd zijn kopbal van de doellijn gehaald en schoot daarna de bal op de paal. Aan de andere kant faalde invaller Julian de Wolde oog in oog met de Elim doelman. Uiteindelijk bleef het 1-0 en hield Klazienaveen drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie in eigen huis. Klazienaveen heeft nu 14 punten uit 16 wedstrijden. Elim heeft 2 punten meer, maar ook een wedstrijd meer gespeeld. Volgende week moet Klazienaveen uit naar SC Rouveen.

Thomas Been (2) kijkt toe hoe Justin Schimmel tussen twee Elim spelers de bal onder controle probeert te krijgen.