Schoonebeek doet slechte zaken in strijd tegen rechtstreekse degradatie

NIEUW SCHOONEBEEK - Deze zondag stond de strijd tegen rechtstreekse degradatie tussen Schoonebeek en Ruinerwold op het programma. Schoonebeek stond vooraf nog net boven de streep, Ruinerwold er net onder. Na deze middag waren de posities omgedraaid na een 2-3 overwinning voor Ruinerwold.

Vanaf het begin was voor Schoonebeek het duidelijk dat het vandaag om belangrijke punten ging. Vanaf de aftrap zette Schoonebeek Ruinerwold onder druk en speelde diverse mogelijkheden uit. Binnen zes minuten waren er al vier kansen voor Schoonebeek; een schot van Dennis Striper op de keeper, een schot van Leon Steffens op de keeper, een corner die door Maik Imming werd ingekopt en van de lijn werd gehaald en de grootste was voor Dennis Striper die na een goede actie van Twan Steffens de bal op de paal tikte.

Ongeveer de eerste keer dat Ruinerwold in de buurt van het Schoonebeker doel kwam, lag hij er ook direct in. In de 12e minuut werd de bal slecht weggewerkt in de Schoonebeekdefensie en belandde voor de voeten van Bert de Boer, de Boer bedacht zich niet en haalde uit. De inzet leek een eenvoudige prooi voor doelman Berens, maar de bal stuiterde net voor Berens op en ging zo met een boogje over hem heen, 0-1. En ook de tweede poging van Ruinerwold ging er gelijk in.

In de 19e minuut werd één van de spitsen van Ruinerwold in buitenspelpositie aangespeeld, de Schoonebeekdefensie hield hierdoor in, maar de spits beroerde de bal niet waardoor er een vrije voorzet gegeven kon worden die door Chiel Kooiker binnen werd getikt, 0-2. Schoonebeek ging vervolgens op jacht naar de aansluitingstreffer, en deze kwam er dan ook in de 28e minuut. Na een actie van Finn Buursma belandde de bal op de hand van een verdediger, de daaropvolgende strafschop werd door Leon Steffens onberispelijk binnen geschoten, 1-2. Vlak daarna leek Schoonebeek zelfs gelijk te komen, maar een vrije bal van Twan Steffens ketste op de paal.

Direct na rust, in de 46e minuut, mocht Ruinerwold van geluk spreken dat scheidsrechter Mustafa in een barmhartige bui was, Finn Buursma was er door en Brian Heins trok aan de noodrem. Daar waar iedereen een rode kaart verwachtte, gaf de scheidsrechter slechts geel. In de 54e minuut was de net ingevallen Remco Huser dicht bij een doelpunt, maar zijn kopbal ging net naast. Na een kwartier in de tweede helft kwam Ruinerwold voor de eerste keer gevaarlijk in de buurt van doelman Berens, en ook deze keer was het direct raak.

Marnix Brand kapte Stijn Schepers uit en kon ongehinderd in de verre hoek binnen schieten, 1-3. De moed zakte bij Schoonebeek in de schoenen, men probeerde het nog wel maar de echte overtuiging ontbrak. Het leverde Schoonebeek nog wel een aantal mogelijkheden op maar aan de andere kant had Ruinerwold op de counter ook nog wel de score kunnen verhogen. Diep in blessuretijd kon Leon Steffens nog een vrije bal van Finn Buursma binnen koppen, 2-3, maar dit was te weinig om punten te pakken.

Na de wedstrijd was trainer Abel diep teleurgesteld dat het wederom niet gelukt was om punten te pakken, en volgende week moet Schoonebeek op bezoek bij koploper Raptim. Ruinerwold krijgt dan hekkensluiter Dwingeloo op bezoek.