EHS 85 stuurt Weerdinge met lege handen terug

EMMERSCHANS – In de zondag 3e klasse C wist EHS’85 haar thuiswedstrijd tegen buurman Weerdinge met 2-1 te winnen. In het eerste kwartier was Weerdinge de bovenliggende ploeg en had met een schot Milos Oluic over en een vrije bal van Patrick Lassche waarbij Glen Tromp werd getrakteerd op een gele kaart. Daarna begon EHS 85 wel meer duels te winnen en werd spits Henk Teuben een paar keer gevaarlijk.

In de 20e minuut kon Weerdinge aanvoerder Nick Kroeze de bal niet goed kwijt op het middenveld en zijn dieptepass werd onderschept door de vlugge Jeroen Smit. DE linkerspits legde goed voor op Henk Teuben, de topscorer van de derde klasse B, en die maakte geen fout en zette de Schanskers op een verdiende 1-0 voorsprong. Dat werd ook de ruststand.

Na een uur spelen werd Niels ten Velde van EHS 85 met rood werd weggestuurd werd het aanvalsplan van Weerdinge eenduidig, lange halen en hopelijk snel thuis. Dit was echter niet het geval, want met een snelle uitval maakte Andrej Alilovic de 2-0 voor EHS’85! Doelman Thomas van Klinken had Weerdinge daarvoor lang in de wedstrijd gehouden met drie goede reddingen. Weerdinge stuurde bijna iedereen naar voren.

Vijf minuten voor tijd was er nog wel een lange bal van invaller Hicham Amraoui die wel goed viel en een strafschop opleverde. Oluic Milos scoorde beheerst de 2-1 maar daarna was er door het tijdrekken van EHS geen kans meer. Bij een verre ingooi van Hilgenga floot scheidsrechter Veenstra direct af. Eindstand 2-1. Volgende week gaat EHS’85 op bezoek bij Groninger Boys en Weerdinge speelt dan thuis tegen het goed draaiende Actief.

EHS 85 topscoorder Henk Teuben omringd door Weerdingespelers zal even later de winnende treffer scoren. (foto Bennie Wolbers)