SVBO boekt belangrijke overwinning tegen Hoogezand

BARGER OOSTERVELD - SVBO kreeg bezoek van rode lantaarndrager Hoogezand en won met 3-0. De ploeg van Peter Timmer is nog steeds niet helemaal veilig, maar staat voorlopig nog wel boven de gevarenzone in de 1e Klasse J. Eind november eindigde de eerste ontmoeting in Hoogezand in een 1-1 gelijkspel en die kant leek het in de return ook op te gaan. Beide ploegen hielden elkaar met name voor rust redelijk in evenwicht, maar een kwartier voor tijd brak Jordy Egberts de ban voor de thuisploeg. Ronald Gerdes en Dylan Wessels maakten het scoreverloop kort daarna compleet.

Hoogezand zette na de openingstreffer alles op alles voor de gelijkmaker, maar bracht de defensie van SVBO daarmee niet meer in verlegenheid vertelde Timmer. ''Het belang van deze wedstrijd was groot, want we moesten winnen en dat is gelukt. Ook volkomen terecht overigens. Waar het in de eerste helft vooral aftasten was, werden de verschillen na rust een stuk groter, omdat zij risico's namen. In deze fase konden wij het duel beslissen.''

Met nog drie duels te gaan heeft Timmer het volste vertrouwen dat SVBO het eind van het seizoen zonder kleerscheuren bereikt. ''Daar gaan we wel vanuit, maar we spelen nog drie wedstrijden en moeten op onze tellen verdacht blijven. Als alles volgens plan verloopt komen wij niet meer in de problemen.''

Door de overwinning staat SVBO op de zevende plek met 29 punten. PKC'83 staat achtste met drie punten minder, maar speelde wel een duel minder. Een plek boven SVBO staat Winsum dat een punt meer verzamelde, maar wel een wedstrijd minder in actie kwam. Zaterdag 4 mei gaat SVBO op bezoek bij koploper HZVV.