Bekeravontuur SVBO 1 voorbij na verlies tegen Nieuw Buinen

NIEUW BUINEN - Door het verlies bij Nieuw Buinen is SVBO niet door in de beker. De eindstand was 2-1 voor Nieuw Buinen. SVBO was de bijna de hele eerste helft veel beter dan Nieuw Buinen, en kreeg een paar kansen, maar er werd voor rust door beide teams niet gescoord. Na rust begon SVBO nog goed, en kwam het op 0-1 door een benutte strafschop van Toin Loves. Maar daarna was het niveau bij SVBO niet al te hoog meer, en niet veel later kwam Nieuw Buinen door een counter op 1-1, en door weer een counter werd het ook 2-1 voor Nieuw Buinen, waardoor zij wel door zijn naar de volgende ronde in het bekertoernooi.

SVBO begon goed aan de wedstrijd, en kreeg in de 2e minuut een hele grote kans in de persoon van Sunno Dekker, hij knokte zich door de verdediging, was eerder bij de bal dan de keeper, kapte hem uit, maar schoot net naast. Niet veel later kreeg SVBO een hoekschop, waaruit Arjan Grummel gevaarlijk was, zijn inzet werd van de lijn gehaald.

Na een kwartier kreeg SVBO weer een kans, Toin Loves kwam schuin voor het doel en schoot hard met links, maar de keeper van Nieuw Buinen wist de bal te redden. Pas rond de 35e minuut kreeg Nieuw Buinen voor het eerst een echte kans, maar het schot van ongeveer 20 meter werd gekeerd door Lennon Ebeltjes. De laatste 10 minuten van de eerste helft ging wat meer gelijk op, maar er kwamen geen grote kansen meer, en we gingen rusten met 0-0.

Na rust kreeg SVBO weer de eerste kans, en een voorzet op Toin Loves was het resultaat, hij werd onderuit gelopen en kreeg een strafschop. Hij benutte de strafschop zelf en schoot SVBO op voorsprong. Maar daarna zakte het niveau bij SVBO weg, en drong Nieuw Buinen aan. En Nieuw Buinen kreeg gelijk 2 kansen, maar die werden beide nog gekeerd door doelman Ebeltjes. Bij SVBO was het voetbal zoals gezegd weg, er werden veel hoge ballen naar voren gegeven, op de kleine Sunno Dekker, en op Toin Loves, niet de beste kopper in het team, waardoor er weinig kansen werden gecreerd.

Nadat er balverlies werd geleden bij SVBO was Nieuw Buinen rap in de omschakeling, en Nieuw Buinen scoorde ook. 1-1. Daarna drukte Nieuw Buinen door, en kreeg daarna weer een kans, maar die werd gemist. SVBO kreeg niet heel veel kansen op dit moment, en het moest komen van de dode spelsituaties. Toin Loves schoot een vrije bal door de muur, maar net naast het doel. En weer bij balverlies bij SVBO was het weer Nieuw Buinen dat scoorde, een snelle omschakeling zorgde voor de 2-1 voorsprong voor de gastheren. Op dit moment was het ook verdiend dat Nieuw Buinen op voorsprong stond. Het laatste kwartier kregen beide ploegen nog een paar kleine mogelijkheden, maar echte scoringskansen waren er niet meer. En zo bleef het bij 2-1 voor Nieuw Buinen.

Hierdoor ligt SVBO uit de beker, een goede eerste helft, werd vervolgt met een matige tweede helft. Op 6 september begint de competitie, dan speelt SVBO uit tegen MSC uit Meppel. De wedstrijd in Meppel begint om 14.00 uur.