Succesvolle traningsstage Protos

De selectie van Raptim heeft het goed naar de zin gehad in Marbella. Dinsdag was de laatste dag van het trainingskamp dat de eerste selectie belegd heeft in Zuid-Spanje. Die dag stond er geen training op het programma. De eerste selectie en het begeleidingsteam hebben deze rustdag benut om de laatste glimpen op te vangen van de Spaanse havenstad. Maandagavond speelde Raptim in het Estadio Francisco Mu?oz P?rez een vriendschappelijke wedstrijd tegen Union Estepona dat uitkomt in de Spaanse Segunda Division.

Een wedstrijd waarin Raptim een goede eerste helft speelde, maar waarin het in de tweede helft het tempo niet bij kon benen. De vermoeidheid na een zwaar trainingskamp speelde hen parten en de Spanjaarden wonnen geheel terecht met 7-1. De eerste helft speelde Raptim zeer goed en gedisciplineerd. Uit een tegenaanval kwam Union Estepona op 1-0. Raptim kwam via Stef Wubbema, die op zijn beurt bediend werd door Neil van Rooden, op 1-1.

Dat was ook de ruststand. Robin de Leeuw en Berjan Sewüster waren beiden nog dichtbij een treffer, maar zij faalden in de afwerking. Na de rust kon Raptim het tempo niet langer bijbenen. Union Estepona bleek een snelle ploeg en liep in het tweede part dan ook vrij eenvoudig uit naar een 7-1 overwinning. Raptim-trainer Eric Prins kan terugzien op een zeer geslaagd trainingskamp waarin het naast de wedstrijd tegen Union Estepona ook oefende tegen het Groninger Lycurgus.

Die wedstrijd won Raptim met 6-1. Aan trainer Prins en zijn team de taak deze goede lijn door te zetten in aanloop naar de hervatting van de competitie. Die zal op 7 februari plaatsvinden met een wedstrijd tegen V.K.W.  Selectie en bestuur danken Jos Langeland en Esther Bosman (Hestia Marbella) voor de voortreffelijke organisatie en gastvrijheid.