Roparun dwars door Mediamarkt Emmen

EMMEN - Op 1e Pinksterdag kwam de Roparun door Emmen en wel dwars door de Mediamarkt! De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer vanuit Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker.

De route vanuit Hamburg komt door Emmen. In het kader van de run is er de hele dag van 10.00 tot 17.00 uur Live Muziek op het Noorderplein.EenRoparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo'n 65 kilometer lopen. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Gemiddeld bestaat een team uit 25 personen. Op dit moment hebben zich voor zowel de route vanuit Parijs als voor de route vanuit Hamburg zo’n 345 teams aangemeld. Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel.

Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties. Denk hierbij aan het inpakken van boodschappen, het wassen van auto's, het houden van collectes en het zoeken naar sponsors. Ook zijn de leden van een team verplicht Roparun loten te verkopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan het doel. De afgelopen 23 edities van de Roparun is al meer dan 62 miljoen euro opgehaald voor zorg voor mensen met kanker. Op het Noorderplein wordt ook geld ingezameld voor het goede doel.

Ter ondersteuning van de lopers en het publiek is er de hele dag live muziek met DJ Ferry W (party), de AcousticChiefs (unplugged) en Fearless (top 40). Voor kinderen is er o.a. een springkussen. Daarnaast wordt een heel speciale gast verwacht uit Plopsa Indoor Coevorden: Maya de Bij zal aanwezig zijn om, samen met alle kinderen, de lopers aan te moedigen. Ook restaurant ChezNous speelt er op in met een speciale Roparun lunch. Kortom, het belooft een gezellige en sportieve dag te worden op het Noorderplein.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda