Bijna 2000 sporters aan de start voor Schutrups Run en BNE Bike Event

EXLOO – Het dorp Exloo stond zondag helemaal in het teken van de Schutrups Run en het BNE Bike Event. Maar liefst een kleine tweeduizend deelnemers kwam aan de start voor beide evenementen. Bij de start en finish stonden duizenden toeschouwers.

BNE Biker Event
Dat begon zondagmorgen al vroeg toen ruim 800 toerfietsers op de mountainbike van start gingen over een uitdagend parcours over de afstanden twintig, dertig en vijftig kilometer. ’s Middags om twee uur werden bij het sportpark van vv HOC tachtig wedstrijdrijders om het Open Drents Kampioenschap weggeschoten. Bij de dames ging Linja de Jonge na dertig kilometer als eerste over de meet. Op de plaatsen twee en drie eindigden Sanne Tent en Floor Weerink. De heren reden drie ronden van vijftien kilometer. Na veel strijd kon Gerben Mos zich als Drents kampioen laten huldigen voor Thom Bonder en Paul Timmer.

Schutrups Run
De Schutrups Run was ook dit jaar weer in trek bij de hardlopers. Niet minder dan 750 lopers stonden aan de start. Het weer was de hardlopers daarbij goed gezind. Een bleek zonnetje en weinig wind. Ideale omstandigheden om goede tijden te lopen. Nadat om even na een uur de jongste lopertjes hun wedstrijden afwerkten, gingen om twee uur de wedstrijdlopers over vijf, tien en de halve marathon van start. Die laatste loop telde mee voor het Schutrups Loopcircuit.

De halve marathon moest een prooi worden voor de leiders in het algemeen klassement. Maar op het uitdagende parcours stortten de favorieten in, waardoor Dries Ameling uit Stedum als winnaar over de meet kwam. Hij was met bijna driekwart minuut voorsprong veruit de sterkste van het deelnemersveld. Achter hem finishten Barry Bronsema uit Groningen en Joost Hindriks uit Schoonebeek.

Bij de dames ontspon zich een spannende strijd die in het voordeel werd beslecht van Kerstin Evers uit Papenburg (D). Zij was 22 sec. sneller dan Carin Heutinck uit Stadskanaal die op haar beurt weer 3 sec voor plaatsgenote Theresia Bijl finishte.


Start wedstrijdlopers.


Doorkomst tweede ronde van de koplopers. (Foto's: Flip Slik)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda