Sterk interbnationaal deelnemersveld bij 4 mijl

GRONINGEN - Op zondag 12 oktober 2014 strijdt de absolute wereldtop voor een podiumplek op het 6437 meter lange parcours tussen Haren en Groningen. Aan het evenement doen in totaal 21.000 wedstrijdlopers, recreanten, scholieren en bedrijven mee.

Na een spannende 27e editie van de 4 Mijl waar de strijd is gewonnen door de Ethiopiër Yenew Alamirew in 17.30, probeert Vincent Yator dit jaar zijn record te behouden op de 4 Mijl. Vrouwelijke recordhoudster Viola Kibiwot was de winnares van de internationale wedstrijdloop in 2013, dit jaar is zijn wederom aanwezig en verdedigt ze haar eerste plek.

De uit Ethiopië afkomstige Yomif Kejelcha maakte in 2013 zijn internationale debuut. De pas 17 jaar oude atleet werd 1e op het wereld junioren kampioenschap op de 5000 meter in een tijd van 13.25. In 2014 won hij de 3000 meter bij de Jeugd Olympische Spelen. Dit jonge talent maakt een grote kans op een podiumplek.

De jonge en talentvolle Abrar Osman won zijn eerste gouden medaille in 2010 bij de Jeugd Olympische spelen. Abrar is vorig jaar tweede geworden bij de 4 Mijl. Na dit jaar derde te zijn geworden op de Afrikaanse Kampioenschappen 5000 meter wil Abrar dit jaar de eerste plek bij de 4 Mijl veroveren.

Topatleet Andy Vernon zal dit jaar een geduchte tegenstand bieden. Hij verschijnt dit jaar weer aan de start van de 4 Mijl. Andy is een van de beste lange afstand atleten uit Europa. Vorig jaar liep hij de snelst gelopen tijd als Europeaan op de 4 Mijl in 17.37. Tijdens de Europese Kampioenschappen werd Andy 2e op de tien kilometer en 3e op de vijf kilometer.

Andy Vernon traint samen met topatlete Susan Kuiken sinds 2 à 3 jaar onder dezelfde coach. Sindsdien hebben zij beide de stap gemaakt naar de Europese top. Wat is het geheim van deze sporters en gaan zij presteren op de 4 Mijl?

Bij de internationale vrouwentop zal Susan Kuiken haar uiterste beste doen een podiumplek veroveren in haar thuisland. Afgelopen zomer behaalde Susan haar grootste succes in haar carrière tot nu toe, de 3e plek tijdens de Europese Kampioenschappen in Zurich op de 5000 meter. Susan is een van de grote kanshebbers op een podiumplek.

Een groot concurrent zal de Keniaanse Viola Kibiwot zijn. Afgelopen twee jaar won Viola de 4 Mijl van Groningen waar ze in 2013 het WR verbeterde tot 19.14. In 2014 werd zij op de 5000 meter bij de Diamon League in Monaco derde.

Jong talent Stella Chesang zal dit jaar haar debuut maken op de 4 Mijl. Stella is geboren in Oeganda. In 2013 kreeg Stella voor het eerst de mogelijkheid om buiten de landgrenzen een wedstrijd te lopen. Ze werd toen 4e op het WK Jeugd in Oekraïne. Inmiddels heeft Stella de nodige ervaring en werd ze dit jaar 1e op het Wereld Junioren Kampioenschap Berglopen in Italië.

Een sterk wedstrijdveld voor zowel mannen als vrouwen. Een enerverende 28e editie van de 4 Mijl van Groningen. Worden er dit jaar weer wereldrecords verbroken en zullen de jonge talenten de strijd winnen van de ervaren toppers?

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda