Spannend raceweekend in Assen voor Nelson Rolfes

KLAZIENAVEEN - Komend weekend wordt wederom een ONK-wedstrijd verreden tijdens de GAMMA Racing Day op het TT-circuit in Assen. Net als ieder jaar worden ook dit jaar enorme bezoekersaantallen verwacht op het sinds jaar en dag gratis toegankelijk evenement. In het weekend verrijden een aantal ONK-klassen hun wedstrijd, waaronder de koningsklasse van de Nederlandse motorsport, de Dutch Superbikes.

Succes op Zolder
De wedstrijd is de vijfde op de ONK-kalender en met nog vijf evenementen te gaan, waaronder een aantal dubbele wedstrijden, zijn we dus nog niet op de helft van het kampioenschap. Het Motorplaza Pirelli JR Superbike Team heeft de afgelopen wedstrijden laten zien dat de ambitie om het kampioenschap binnen te slepen niet ongegrond is. Hoewel het hoogste schavot nog niet is gehaald, eindigde coureur Nelson Rolfes in de afgelopen vier wedstrijden keurig in de top vijf, waaronder twee keer op het podium.

De afgelopen wedstrijd op circuit Zolder moest Rolfes de overwinning in de laatste bocht aan de concurrentie laten. Desondanks mocht hij  naar huis met zijn beste klassering in zijn Superbikes-carrière en bovendien een voorlopige tweede plaats in het kampioenschap, waarmee hij zelfs vier punten op koploper Danny de Boer wist in te lopen.

De lat ligt hoog
Met het succes op Zolder in het achterhoofd ligt de lat voor de komende wedstrijden flink hoog. Het Motorplaza Pirelli JR Superbike Team hoopt de stijgende lijn voort te kunnen zetten en in ieder geval een podiumplaats mee naar huis te nemen, maar coureur Nelson Rolfes heeft geroken aan de overwinning en zal dan ook zijn best doen om de maximale vijfentwintig punten binnen te slepen.

Afwijkende starttijden
De Dutch Superbikes belooft een hevige strijd te gaan worden en maakt komend weekend onderdeel uit van een enorm circus aan twee- en vierwielige racers die op het TT-circuit hun eigen strijd uit gaan vechten. Mede daarom rijden de ONK-klassen dit weekend op afwijkende tijden. Het tijdschema is deze week aangepast, waardoor het weekend er als volgt uitziet:
Zaterdag 3 augustus
10.00 uur – Kwalificatie 1(op dit moment aan de gang)
12.15 uur – kwalificatie 2
 
Zondag 4 augustus
 9.10 uur – Wedstrijd

Vooruitblik / deelname 6 Uren van Spa
In de komende twee maanden gaat het kampioenschap flinke vaart krijgen met een grande finale tijdens de Race of the Champions, begin oktober. Maar voordat het zover is rijden we volgend weekend voor het laatst dit seizoen op een buitenlands circuit, namelijk Spa-Francorchamps.

Dit weekend zal erg druk en spannend worden, want behalve de dubbele wedstrijd die in het verschiet ligt is Nelson Rolfes benaderd om samen met Virgil-Amber Bloemhard en Johan Frederiks deel te nemen aan de 6 Uren van Spa.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda