Emmen – Old school NBA basketbal EBV mustangs

EMMEN - Zaterdag 13 januari speelden 3 teams van de EBV mustangs hun thuis wedstrijden. Ondanks op oude vertrouwde grond, konden geen van allen dit omzetten in winst. De U16-2 tegen de HBV Falcons U16-1 ontgolden het met 47-70. De U16-1 tegen Dyna ’75 U16-1 moesten het afleggen met 37-59 en de U20 -1 tegen Five Pack U22-1 moesten het nipt toegeven met 72-75.

De Mustangs U16-2 konden het opnemen tegen de hoogeveense basketbalclub Falcons. De eerste 2 kwarten kon men nog redelijk meekomen. De hoogeveense guard was echter een maatje te groot voor de Emmer verdedigers en brak al vlot door de verdediging heen. Ondanks de goede outbreaks en mooie scores van de EBV Mustangs, moest men toch het nakijken geven. Eindstand werd dan ook beslist met een 47-70 verlies van de EBV Mustangs.

De eerste wedstrijd van de dag werd echter gespeeld door de EBV Mustangs U16-1 als vijfde geplaatst tegen de koploper Dyna ’75 U16-1. Bij het betreden van het veld was er al een fysiek verschil te zien in het voordeel van de Dyna spelers. Het eerste kwart werd nog close gehouden met maar 1 punt verschil. Het tweede kwart was eigenlijk al de winst van Dyne. Hierin liepen ze snel uit met.

Het leek wel old school NBA basketbal, waarbij het nodige duw en trek werk door Dyna niet werd gemeden. Binnen de kortste keren zaten er dan ook 4 geblesseerde Mustangs spelers op de bank. Het derde en vierde kwart ging weer redelijk gelijk op, maar dit mocht voor het eindresultaat geen verschil meer maken. Ook hier een verlies van 37-59 in het nadeel van de EBV Mustangs.

De laatste wedstrijd in de Indiv Solutions BV gesponsorde team van de EBV Mustangs, was het mannenteam U20-1 tegen Five Pack U22-1, inderdaad een leeftijdverschil. Waarschijnlijk dispensatie spelers toegestaan door de Nederlandse Basketbal Bond (NBB). Het eerste kwart was hard aantreden voor de Mustangs spelers, maar ook hier kwam al een achterstand . Het tweede kwart kwam men goed terug en kwam aan het eind gelijk te staan. Op zich een zeer goede prestatie, wetende dat er ook 3 dames meespelen bij de Mustangs en vijftienjarigen in een U20 team.

Het derde kwart liep Five Pack iets uit, maar het vierde kwart kwamen de Mustangs weer goed terug. Met gelijkstanden, net een puntje voor of weer 6 achter, was het voor de toeschouwers een hartstollende wedstrijd op de bühne. Een laatste driepunter poging met nog 3 seconden op de klok om een gelijke stand en daarmee een verlenging af te dwingen, mocht helaas niet verzilverd worden. Daarmee eindigde de wedstrijd in een 72-75 verlies.

Het tweede klasse op nationaal niveau spelende EBV Mustangs U18 team, speelde een toernooi in Budapest Hongarije.