Scholte schiet FC Emmen naar eerste zege van het seizoen

DOETINCHEM - Hij verbaast aan het begin van het seizoen vriend en vijand, dwong in de voorbereiding een basisplaats af, scoorde in de openingswedstrijd tegen Cambuur en maakte zijn eigen verhaal vanavond in Doetinchem nog mooier: Ben Scholte. De Ter Apeler schoot FC Emmen namelijk hoogstpersoonlijk naar de eerste zege van het seizoen. Zijn treffer in de 81e minuut bleek de enige treffer tegen de Graafschap.

Door de eerste zege van het seizoen maakt FC Emmen een forse stap op de ranglijst en klimt het naar plek 3. Koploper blijft Roda JC, de ploeg van trainer Bas Sibum won (tegen TOP Oss: 2-0) voor de derde keer op rij. Cambuur klom door de 4-2 thuiszege op Jong Ajax naar plek 2 en heeft nu 7 punten.

Drie nieuwe gezichten
Grim startte op De Vijverberg met drie andere gezichten dan een week eerder tegen VVV: Julius Dirksen, Desley Ubbink en Lorenzo Burnet. Dennis Vos en Patrick Brouwer werden gepasseerd terwijl Robin Schouten er vanwege een blessure niet bij was.

Het publiek zag een gelijkopgaande wedstrijd, met twee ploegen die hard werkten maar veelal slordig aan de bal. De eerste grote kansen waren voor Emmen, maar Jari Vlak stond randje buitenspel na een hele fraaie aanval en basisdebutant Ubbink zag zijn inzet na wederom fraai combinatiespel en een goede kapbeweging in de vijandelijke zestien gekeerd worden door Mees Bakker, de doelman van De Graafschap.

De derde grote kans van de wedstrijd was voor de thuisclub. Mimoun Mahi kreeg, bij een voorzet van Alexander Büttner, te veel ruimte van Jeff Hardeveld maar schoot van dichtbij via het lichaam van Dirksen naast.

Inzet
Na rust werd De Graafschap, dat richting het eigen fanatieke publiek speelde, wel sterker maar echt grote kansen bleven uit. En als de thuisclub al een keer gevaarlijk werd was daar Jan Hoekstra, de doelman van FC Emmen maakte een overtuigende indruk. FC Emmen stelde daar ook weinig tegenover, ook niet nadat Patrick Brouwer en nieuweling Joey Konings werden gebracht voor Ahmed El Messaoudi en Ubbink. De inzet van de mannen van Grim bleef onverminderd groot en langzaam maar zeker werd duidelijk: wie het eerst zou scoren, zou gaan winnen.

Hard en laag
Dat werd dus FC Emmen. Na een goede aanval via Maikel Kieftenbeld, Scholte en Brouwer. Die laatste gaf de assist en Scholte haalde verwoestend hard laag uit. Bakker zat er nog wel aan, maar onvoldoende om het schot te keren: 0-1.

Matchwinner dizzy
Daarna was het pompen of verzuipen voor de 'Superboeren' en vrouwen en kinderen eerst aan de kant van Emmen. Emmen overleefde, ondanks zeven minuten blessuretijd. In die blessuretijd ging matchwinner Scholte nog dizzy naar de grond. Maar een blessurebehandeling werd niet toegestaan door Mike te Wierik, omdat De Graafschap nog één corner mocht nemen. Die corner werd weggebokst door Hoekstra, waarna scheidsrechter Rozendal een einde aan de wedstrijd maakte.