FC Emmen laat zege glippen na revival in Amsterdam

VOETBAL - FC Emmen dacht met een 3-2 zege te vertrekken uit Amsterdam, maar de revival tegen Jong Ajax werd in blessuretijd toch nog een domper. Na weer slecht verdedigen schoot aanvoerder Kristian Hlynsson raak voor de thuisclub: 3-3. En dat nadat de Drentse club na rust een achterstand van 2-0 volledig had weggepoetst.

Ben Scholte leek de man of the match te worden. De Ter Apeler schoot eerst de gelijkmaker en daarna ook de 2-3 tegen de touwen, maar goals nummer drie en vier van het seizoen bleken dus niet voldoende voor de drie punten.
Plek 16
Door het gelijkspel zakt Emmen naar plek 16 in de Keuken Kampioen Divisie, met 6 punten uit 5 duels. Koploper blijft Roda JC. De formatie van Bas Sibum heeft na de zege op Telstar (3-0) 15 punten uit 6 wedstrijden. FC Emmen kreeg voor rust meer kansen dan Ajax, maar keek na 45 minuten wel tegen een 2-0 achterstand aan door twee eigenlijk identieke goals. Twee keer mochten de Ajax-jonkies simpel vanaf de linkerkant naar hartenlust naar het midden combineren.

Tot twee keer verdedigde gelegenheidsrechtsback Patrick Brouwer (bij afwezigheid van Mike te Wierik en Lorenzo Burnet) niet sterk, werd hij vervolgens niet geholpen en tot overmaat van ramp stapte niemand door vanuit het centrum van de verdediging om een schot te voorkomen. David Kalokoh en Mika Godtz schoten onberispelijk binnen, allebei in dezelfde rechterbenedenhoek. Overigens kreeg Emmen zelf ook voldoende mogelijkheden voor rust, maar Joey Konings en Piotr Parzyszek kregen de bal niet tegen de touwen.

Van 2-0 naar 2-3, maar toch gaat het mis
Dat lukte in de tweede helft wel. In de 57e minuut schoot Desley Ubbink binnen, nadat Ajax-doelman Charlie Setford de poging van Konings nog (heel matig) keerde. Konings kreeg vervolgens twee enorme kansen op de gelijkmaker (kopbal en schot net naast) en was het Ben Scholte die het verschil leek te gaan maken. Met twee treffers (met name de eerste was fraai na een goede aanval over rechts via Brouwer) was hij hard op weg naar de titel 'matchwinner', maar vanaf de bank zag hij het toch nog mis gaan.

Net als in de eerste helft stond het in de blessuretijd verdedigend weer niet goed bij de Emmenaren. Ubbink kwam uit op linksback, won zijn duel niet en vervolgens greep ook Jari Vlak niet in. Invaller Lucas Bernadou (die verder gedreven speelde) stapte te slapjes in waarna Hlynsson toch nog voor de 3-3 zorgde.
Jong Ajax FC Emmen: 3-3

12. David Kalokoh 1-0
19. Mika Godts 2-0
57. Desley Ubbink 2-1
73. Ben Scholte 2-2
82. Ben Scholte 2-3
90+1. Kristian Hlynsson 3-3
Corners: 4-6
Jong Ajax: Setford; Jermoumi (63. Sarfo), Aertssen, Brandes (63. Henry), Gooijer; Vos (89. Speksnijder), Hlynsson, G. Misehouy; Banel, Kalokoh (75. Chourak), Godts (63. Van Axel Dongen).
FC Emmen: Hoekstra; Brouwer, Heylen (79. Vos), Dirksen, Hardeveld; Vlak, Smeets (46. Bernadou); Konings, Scholte (82. El Messaoudi), Ubbink; Parzyszek.