FC Emmen heeft aan één helft genoeg tegen Telstar

EMMEN - FC Emmen had in de negende wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Telstar, aan een helft genoeg: 2-0. Door treffers van Piotr Parzyszek en Desley Ubbink was de eindstand al bij rust bereikt. Door de zege klimt FC Emmen naar plek 2 in de Keuken Kampioen Divisie, met 18 punten. Koploper blijft Roda JC, dat met 3-1 won van Jong AZ, met nu 22 punten. Emmen passeert ADO Den Haag op de ranglijst, al won die ploeg wel van TOP Oss (2-1). De mannen van Fred Grim hebben een beter doelsaldo dan de Hagenezen.

Parzyszek
FC Emmen kende een droomstart tegen De Witte Leeuwen, die op De Oude Meerdijk in het paars verschenen. Binnen drie minuten lag de bal al achter doelman Joey Houweling. Een corner van assistkoning Desley Ubbink werd snoeihard binnengekopt door Piotr Parzyszek. Voor de Poolse spits, die zo klaagde over zijn aantal doelpunten dit seizoen, was het zijn tweede treffer. Overigens mocht hij wel heel erg ongehinderd raak koppen.

Ubbink
Amper 20 minuten later was de man van de assist de doelpuntenmaker. Ubbink was het eindstation van de mooiste aanval van de avond, die hij zelf opzette. Via Robin Schouten (weer terug in de basis) kwam de bal bij Ahmed El Messaoudi (ook basisspeler vanavond) en die bediende Ubbink met een schitterende hakbal: 2-0.

Konings en El Messaoudi
Ondertussen zorgde Telstar voor wat speldenprikjes, maar bleef FC Emmen veruit de gevaarlijkste ploeg. De stand had voor rust zeker naar 3-0 getild kunnen worden, maar Joey Konings schoot over en Ahmed El Messaoudi zag zijn stiftje op de paal eindigen.

Wachten op het laatste fluitsignaal
De tweede helft was - zeker vanuit perspectief van Emmen - een ware kwelling. De mannen van Grim kwamen niet meer gevaarlijk voor de goal van Telstar en liepen eigenlijk alleen maar achteruit. Ook de vijf wissels die de oefenmeester doorvoerde konden daar geen verandering in brengen.

Gelukkig voor de thuisclub bleek Telstar een leeuw zonder tanden vanavond. Alleen Danzell Gravenberch was nog dichtbij een goal, maar zijn inzet spatte uiteen op de paal.