Verdiende maar magere zege FC Emmen op laagvlieger

EMMEN - FC Emmen pakte drie dikverdiende punten op eigen veld tegen FC Den Bosch, maar de 1-0 zege was een veel te magere afspiegeling van de verhoudingen binnen het veld. De enige treffer viel ook nog eens uit een goedkope strafschop, benut door Jari Vlak. Maar de punten blijven wel in Emmen en dat zorgt ervoor dat FC Emmen op plek 4 blijft staan in de Keuken Kampioen Divisie met nu 26 punten uit 14 duels.

De nieuwe koploper is Willem II, dat met 2-1 won van Jong FC Utrecht. De formatie uit Tilburg heeft 29 punten uit 14 duels, maar Roda JC en ADO Den Haag kunnen Willem II later dit weekend bij een zege nog passeren. Roda JC gaat dan naar 30 punten en ADO naar 29.

Dominant
FC Emmen domineerde tegen FC Den Bosch vanaf de aftrap. De equipe van trainer Fred Grim wilde zich overduidelijk herstellen na de toch wat teleurstellende resultaten van de laatste weken.

Al in de eerste minuut mocht Desley Ubbink uithalen, maar zijn inzet was te slap om Den Bosch-doelman Jakub Ojrzysnki te verrassen. Er kwamen meer kansen voor de thuisclub. Piotr Parzyszek raakte de lat na het terugleggen van de jarige Rui Mendes en Ubbink schoot nog een keer recht op de keeper én over het doel.

Strafschop

Het vele balbezit wist Emmen maar niet om te zetten in treffers, maar een gemakkelijk gegeven strafschop (na hands van Gedion Zelalem) betekende vlak voor rust toch nog de 1-0. Jari Vlak schoot zijn vijfde goal van het seizoen onberispelijk binnen.

Eenrichtingsverkeer

Het spelbeeld veranderde in de tweede helft niet. Den Bosch was niet bij machte om Emmen - met uitblinkers Lucas Bernadou, Julius Dirksen en Jari Vlak - in verlegenheid te brengen en de thuisclub bleef maar zoeken naar de tweede treffer. Die viel uiteindelijk niet en dat was toch wel een klein wonder.

Kansen en mogelijkheden op kansen waren er voldoende, maar de zakelijkheid - iets waar Grim zo vaak op hamert - liet maar weer eens te wensen over. En dus bleef FC Den Bosch in leven en schoot het zelfs nog één keer gevaarlijk richting de steenkoud geworden keeper Jan Hoekstra, die de inzet van Salah-Eddine knap redde.

Het meest dichtbij de 2-0 was invaller Ben Scholte, maar na de fraaiste aanval in het tweede bedrijf schoot de Ter Apeler hard op de paal.