Alfons Arts: ,,Er telt nu maar één ding en dat is punten

EMMEN - Alfons Arts is begonnen als hoofdtrainer van FC Emmen. Eerst vier competitiewedstrijden, daarna hopelijk nog play-offs. de oud-speler die sinds zaterdag aan het roer staat vertelt. Ik ben blij dat ik aan de slag kan, aldus de kersverse trainer die als speler 223 wedstrijden speelde voor FC Emmen.


“Ten eerste is het voor mezelf prettig dat ik een periode kan afsluiten waarin ik niet actief kon zijn in datgene wat ik het liefste doe, ten tweede hoop ik de club uit deze vervelende situatie te helpen. Het is nooit leuk wanneer een trainer weg moet, dat gun je niemand. ik heb al eerder aangegeven dat de club me aan het hart gaat en dat ik altijd klaarsta om te helpen. dus toen ik vorige week gebeld werd om te komen praten, hoefde ik daar niet lang over na te denken.”

Aarts en zijn assistenten Michel van Oostrum en Marc Hegeman moeten meteen aan de bak, want met nog maar vier wedstrijden te gaan zijn de punten hard nodig in de strijd om play-offs. Arts: “We hebben nog maar een paar weken, het is aan ons om de spelers klaar te stomen voor deze laatste finales. we hebben veel persoonlijke gesprekken met spelers gehad om te kijken wat er nodig is. er is dit seizoen ook veel goed gegaan, dat moeten we niet vergeten. het realiseren van play-offs is nog steeds het doel en dat kan ook nog steeds.”

“Kwalitatief gezien hebben we een prima selectie, waarmee we play-offs moeten kunnen halen”, gaat de oefenmeester verder. “ik heb veel wedstrijden van Emmen gezien en je merkte dat het heel wisselvallig was – tussen verschillende wedstrijden, maar ook binnen wedstrijden. als je na een lange periode zonder overwinning wél van Sc Cambuur en Willem II kunt winnen, met in totaal vier doelpunten voor en nul tegen, dan heb je kwaliteit. dat gevoel moeten we terugkrijgen.”

Het gaat er in deze fase van de competitie vooral om dat de drie punten gepakt worden, weet ook arts: “Ik vind dat je supporters en sponsoren moet vermaken, zij moeten zich kunnen identificeren met wat er op het veld gebeurt. daarvoor moet je strijd leveren en via aantrekkelijk voetbal tot goals komen. maar uiteindelijk geldt nu maar één ding, namelijk de punten. daar moet nu alles voor wijken.”

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda