Vicente Besuijen schiet FC Emmen naar halve finale play-offs

DORDRECHT - FC Emmen gaat dankzij een 1-0 overwinning op FC Dordrecht naar de halve finale van de play-offs. In de 88e minuut was het Vicente Besuijen die de Emmenaren op voorsprong zette. De treffer van de aanvaller bleek uiteindelijk ook de winnende. In de halve finale, op weg naar de eredivisie, treft FC Emmen een ploeg die het al vaker trof in de play-offs: NAC Breda. De Brabantse club won gisteravond, net als eerder deze week, van Roda JC (na de 3-1 in Breda werd het in Kerkrade 0-5),


Niet onverdiend
De zege aan De Krommedijk was niet onverdiend te noemen. FC Emmen was absoluut niet de mindere van FC Dordrecht en dat was afgelopen dinsdag (zeker na rust) wel anders. De Drentse club zette hoog druk, won veel duels en liet de thuisploeg maar niet in het geliefde spelletje komen. Alfons Arts had zijn basisopstelling iets gewijzigd ten opzichte van dinsdag. De oefenmeester kon niet beschikken over Jorrit Smeets en posteerde daarom Vicente Besuijen als diepste middenvelder. De plek voorin op de flank werd ingenomen door Desley Ubbink, die eindelijk weer eens minuten mocht maken.

Het tactisch plan werkte dus. Emmen gaf weinig weg en zorgde zelf heel lang voor de meeste dreiging. Niet dat dat echt tot grote kansen leidde, al waren Lucas Bernadou en Vicente Besuijen voor rust wel dicht bij de 0-1. Aan de andere kant was Ilias Sebaoui één keer echt dreigend, maar hij vond Eric Oelschlägel op zijn weg.

In de tweede helft, die al snel werd onderbroken door onweer, werd al snel duidelijk dat de ploeg die het eerst zou scoren ook als winnaar van het veld zou stappen. Dat werd dus Emmen, dat bij vlagen echt wel met de rug tegen de muur stond. Maar in die fase sleepte Oelschlägel zijn ploeg er geweldig doorheen. Piotr Parzyszek en invaller Patrick Brouwer waren aan de andere kant bijna succesvol, maar beide spelers zagen hun schoten via een Dordtenaar net naast gaan.

Nummertje 6 in laatste zeven wedstrijden
In de 88e minuut viel de beslissing. Parzyszek stond aan de basis, Brouwer gaf een slim balletje en Besuijen schoot heerlijk diagonaal binnen: 0-1. De eerste horde is genomen. Nu op naar dinsdag in Breda.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda