Biljarten / Darten

H.B.C. houdt verloting ten behoeve van WK 2010

HOOGEVEEN - Van 17 t/m 19 september 2010 organiseert de Hoogeveense Biljartclub het Wereldkampioenschap Driebanden-Groot Junioren 2010 in hun clublokaal L?Acquit aan de Terpweg 2 te Hoogeveen. Spelers uit Japan, Korea, Colombia, Egypte en verder uit Europa en natuurlijk Nederland zullen dit weekend hun kunsten vertonen op het groene laken en dan moet men toch denken aan moyennes ruim boven de 1.000. Natuurlijk brengt het organiseren van een dergelijk evenement de nodige kosten met zich mee. Gemeente Hoogeveen heeft inmiddels een subsidie toegezegd, Univ? zal opnieuw optreden als hoofdsponsor en ook TVM heeft zich bereid verklaard een bijdrage te geven voor dit voor Hoogeveen uniek sportevenement. Verder zijn de leden van H.B.C. druk bezig om advertenties, reclameborden, viptafels e.d. te verkopen.
Reageer!

Nieuwe ontwikkelingen binnen de biljartsport

EMMEN - Onlangs kreeg Arne Wessels en nominatie voor de Nationale Sport Innovatieprijs 2009 met zijn ontworpen SoniCue. Een speciaal apparaatje, dat je op je keu kunt plaatsen om recht te stoten. Wessels bedacht het systeem door middel van de hulp van een poolspeler, maar om recht te stoten is het hulpsysteem ook in de andere biljartdisciplines te gebruiken. Biljart Totaal bericht over de werking van de SoniCue en in het november-nummer dat deze week verschijnt nog veel meer. Zoals de wens om in Eibergen een (nationaal) trainingscentrum te stichten. Een grote projectgroep bekijkt momenteel de haalbaarheid. En de aanstormende jeugd in de figuur van Dirk van Buuren, die onlangs in zijn categorie het nationale kampioenschap in de extra klasse libre won.
Reageer!

Darttoernooi Landgoed Zwartemeer

ZWARTEMEER - Zondagmiddag werd in de grote zaal van Sportlandgoed Zwartemeer een open darttoernooi gehouden door Dartclub Sportlandgoed. Ruim 40 deelnemers streden om de prijzen tijdens deze zeer sportieve wedstrijd waarin de kwaliteit de boventoon voerde. Later meer..
Reageer!

Borger Adventures ontvangen de Poort Coevorden

BOREGR - Vanavond is de dartwedstrijd Borger Adventurers(foto) tegen de Poort Coevorden, de nr 1 tegen de nr 2.uit de eredivisie In Borger Adventure ( klimschuur) te Borger aanvang 20.00 uur
Reageer!

Darttoernooi op Sportlandgoed Zwartemeer

ZWARTEMEER - Op zondag 25 oktober aanstaande wordt op Sportlandgoed Zwartemeer aan de Verlengde van Echtenskanaal NZ 2 in Zwartemeer een groot darttoernooi gehouden. Inschrijven hiervoor is mogelijk tot 12.30 uur zondagmorgen. De zaal open vanaf 11.30 uur en de wedstrijden gaan van start om 13.00 uur. Het prijzenpakket bestaat uit geldprijzen bij de dames en heren en de verliezersronde gaat om een aantal vleesprijzen.
Reageer!

Biljartnieuws

EMMEN - Het gebeurt niet vaak dat in de traditionele biljartsport iets nieuws is te melden. Maar dtmaal is het raak. Noordhollander Jaap Snijders heeft een handig controlemiddel uitgevonden om bij kaderpartijen optimaal te kunnen beoordelen of een bal net voor de lijn, op de lijn of over de lijn is gegaan.
Reageer!

Wat brengt een nieuw biljartseizoen?

EMMEN - Zomerse omstandigheden hebben een bijkomstig voordeel: je kijkt al weer uit naar het nieuwe biljartseizoen. De indelingen van de competities zijn bekend. Dus ook de tegenstanders. Hoe zijn zij de zomer doorgekomen? En de meest intrigerende vraag: heb ik zelf wel voldoende gedaan om weer mijn niveau of nog beter te halen?
Reageer!

Wereldkampioenschap Driebanden-Groot Junioren 2010 naar Hoogeveen

EMMEN - Eindelijk is het zover !!!! Donderdagmorgen 9 juli 2009 kreeg Biljartvereniging H.B.C. het bericht, dat het Wereldkampioenschap Driebanden-Groot Junioren 2010 aan H.B.C. is toegewezen. In het weekend van 17 t/m 19 september 2010 zullen de beste driebandenspelers tot 21 jaar uit de hele wereld naar Hoogeveen komen om hun kunsten te vertonen. Bij het laatstgehouden kampioenschap in Ukkel (Belgi?) kwamen er onder meer spelers uit Columbia, Korea, Japan, Equador en natuurlijk uit Europa, met het grootste Nederlandse talent Glenn Hofman uit Den Haag, die met z?n 18 jaar toch goed is voor een gemiddelde, dat ruim boven de 1.000 ligt.
Reageer!

11e Fraterman Amusement Toernooi levert ? 9.000 op

HOOGEVEEN - Afgelopen zaterdag werden de finalepartijen van het 11e Fraterman Amusement Toernooi verspeeld. In de klasse Senioren was het Pompidou uit Meppel, door te winnen van De Vrolijke Koster uit Dedemsvaart, die met de eer ging strijken. In de categorie Recreanten won H.B.C. 1 uit Hoogeveen van Oudleusen 1 uit Oudleusen, die dan ook terecht als winnaars werden gehuldigd. In de categorie driebanden-klein won Schout 2 uit Hoogeveen van De Driesprong 1 uit De Krim. Lotus 2 uit Hoogeveen mocht zich laten huldigen in de afdeling Driebanden-Groot door te winnen van Lotus 1 uit Hoogeveen. De eerste en tweede prijswinnaars werden gehuldigd door sponsor Henk Fraterman uit de Krim.
Reageer!

Het caf? algemeen kampioen van de Biljartcompetitie ZOD

EMMEN - Het caf? in Angelslo, de kamopioen van de 1e klasse is vorige week algemeen kampioen van de Biljartcompetitie Zuidoost Drenthe geworden door een 8-2 overwinning op De Pelikaan 2 uit Emmen, de kampioen van de 2e klasse. De eerste finalewedstrijd won Het Cafe 1 met 6-4 van de Nachdwacht 3, kampioen van de derde klasse Nachdwacht 3 uit Zwartemeer.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda