Nieuwe ontwikkelingen binnen de biljartsport

EMMEN - Onlangs kreeg Arne Wessels en nominatie voor de Nationale Sport Innovatieprijs 2009 met zijn ontworpen SoniCue. Een speciaal apparaatje, dat je op je keu kunt plaatsen om recht te stoten. Wessels bedacht het systeem door middel van de hulp van een poolspeler, maar om recht te stoten is het hulpsysteem ook in de andere biljartdisciplines te gebruiken. Biljart Totaal bericht over de werking van de SoniCue en in het november-nummer dat deze week verschijnt nog veel meer. Zoals de wens om in Eibergen een (nationaal) trainingscentrum te stichten. Een grote projectgroep bekijkt momenteel de haalbaarheid. En de aanstormende jeugd in de figuur van Dirk van Buuren, die onlangs in zijn categorie het nationale kampioenschap in de extra klasse libre won.

Ook wordt er stilgestaan bij de grote suprematie van Cubri/Etikon in de topteamcompetitie en uiteraard een terugblik op het WK artistiek in Turkije, waar het Turkse publiek luid klapte bij alle missers van onze kampioen Martin van Rhee in de halve finale. Ook bijna wereldkampioen werd in het driebanden Glenn Hofman.

Het miraculeuze verloop van de laatste set hield hem echter van de overwinning af. Wel klopte de jonge Hagenaar kort erna in de teamcompetitie de nummer 1 van de wereld, Dick Jaspers, waardoor een jongensdroom van hem in vervulling kon gaan..

Dit alles + de traininsgrubriek, arbitragezaken en het verzamelen van biljartscenes in films, treft u aan in Biljart Totaal. Nog geen abonnee? Ga naar www.biljarttotaal.nl en meld je aan. Voor slechts twee euro per uitgave krijgt u het mooiste biljartblad in de bus.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda