Wereldkampioenschap Driebanden-Groot Junioren 2010 naar Hoogeveen

EMMEN - Eindelijk is het zover !!!! Donderdagmorgen 9 juli 2009 kreeg Biljartvereniging H.B.C. het bericht, dat het Wereldkampioenschap Driebanden-Groot Junioren 2010 aan H.B.C. is toegewezen. In het weekend van 17 t/m 19 september 2010 zullen de beste driebandenspelers tot 21 jaar uit de hele wereld naar Hoogeveen komen om hun kunsten te vertonen. Bij het laatstgehouden kampioenschap in Ukkel (Belgi?) kwamen er onder meer spelers uit Columbia, Korea, Japan, Equador en natuurlijk uit Europa, met het grootste Nederlandse talent Glenn Hofman uit Den Haag, die met z?n 18 jaar toch goed is voor een gemiddelde, dat ruim boven de 1.000 ligt.

Na in 2004 het Europees Kampioenschap in deze spelsoort te hebben georganiseerd, in 2005 het Europees kampioenschap Cadetten en in 2008 de drielandenwedstrijd België,Duitsland en Nederland, de zogenaamde Coupe van Beem, wordt voorlopig met dit Wereldkampioenschap de kroon gezet op de organisatie door H.B.C. van vele kampioenschappen en vele toernooien.

Opnieuw zal Univé-OBM Hoogeveen als hoofdsponsor optreden van dit kampioenschap. Al twee kampioenschappen eerder, namelijk het Europees Kampioenschap Cadetten en de Coupe van Beem waren zij hoofdsponsor en opnieuw steunen zij H.B.C. om dit kampioenschap te verwezenlijken.

Tevens heeft de Gemeente Hoogeveen H.B.C. een subsidie toegezegd om dit voor Hoogeveen en Drenthe uniek biljarttoernooi naar Hoogeveen te halen. Ook TVM heeft een bijdrage toegezegd. Het bestuur van H.B.C. hoopt met dit Wereldkampioenschap een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de biljartsport in Drenthe.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda