Bjorn Bernsen verslaat Wereld kampioen kickboksen.

DILLENBURG(Dld)- ZWARTEMEER - Afgelopen zaterdag werden in het Duitse Dillenburg de open Duitse kampioenschappen kickboksen gehouden. De 16 jarige Bjorn Bernsen uit Zwartemeer die eerder deze maand Europees kampioen K-1 kickboksen werd moest winnen om zich te plaatsen voor het WK in oktober.


Geen gemakkelijke opgave omdat de regende Wereld kampioen ook deel nam voor een plek op het WK. Bjorn vocht een spetterende kwart finale die Bjorn won op overgave. In de halve finale kwam de met griep kampende en niet fitte Zwartemeerder in het spel en won op punten. En dan sta je in de finale waar Bjorn de regerend wereld kampioen trof. Een mega afgetrainde Duitser een echte spierbundel die ook nog eens snel is. Sensei Berry Blauw en verzorger Rogier Vergunst stoomden Bjorn klaar, het was alles of niks.

Bjorn knokte als een echte strijder om de jury te overtuigen maar helaas, naar de reguliere ronden kon de jury geen winnaar aan wijzen en moest er nog een extra ronde worden geknokt. Berry Blauw en Rogier Vergunst spraken hun strijder toe, vol gas er op en overtuig de jury. Nou en dat deed Bjorn, hij dreef de kampioen door de ring en vocht als een tijger. De jury kon dan ook niet anders dan naar deze loei harde partij de winst toe te kennen aan Bjorn Bernsen.

Bjorn: ,,Ik wilde afgelopen week afzeggen omdat ik mij niet lekker voelde, het trainen ging voor mijn gevoel niet lekker. Ik denk gewoon een beetje griep, buikpijn en niet lekker voelen. Maar onze matchmaker Kayam Visscher had dit toernooi voor mij geregeld. Sensei Berry Blauw moest zaterdag werken en had vervanging geregeld en kon om
12 uur weg rijden uit Hoogeveen om mij toch te kunnen begeleiden. Rogier Vergunst had oppas geregeld voor zijn kinderen. Dus iedereen beweegt hemel en aarde voor mij en dan moet ik afblazen, nee dat kon ik niet maken.
Dan maar het beste ervan maken dacht ik. Bam eerste partij sla ik mijn tegenstander eruit.

Tweede partij won ik overtuigend op punten. Ja dan ook maar gaan voor iets wat ik niet verwacht had maar wel gekregen heb. De kwalificatie voor het WK. Ik kon duidelijk merken dat de samenwerking tussen Mejiro Gym Drenthe en Easy Fit Emmen zijn vruchten begint af te werpen. Mejiro Gym Drenthe heeft de kennis van techniek in huis, Easy Fit Emmen de kennis van kickboksen en spieren die mij van binnen sterker maken. Hierdoor sta ik veel sterker en kan ik beter incasseren. Echt een super combinatie waar ik dankbaar voor ben.

In een maand tijd Europees kampioen K-1 tot 80 kilo en Europees kampioen in de koning klasse zwaar gewicht en zaterdag open Duits kampioen dan kan ik best zeggen, 2018 begint lekker. Ik ga mij nu voor bereiden op mijn school examen, Mijn eerst volgende partij is 19 mei in Emmen en dan weer vol gas trainen voor het WK en nationale en internationale partijen. Ik dank Berry Blauw en Rogier Vergunst voor het begeleiden op het open Duitse kampioenschap. Mijn sponsoren die het mogelijk maken dat ik kan knokken. En mijn familie, vrienden en supporters die mij steunen en volgen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda