Björn Bernsen wereldkampioen boksen

NORDHON - De talent volle kickbokser Bjorn Bernsen uit Zwartemeer reisde zaterdag 19 oktober af naar het Duitse Nordhorn om deel te nemen aan de Wereld kampioenschappen. De pas 17 jarige Bjorn behaalde dit jaar al een Nederlandse titel en vier open Duitse titels waarvan één in de volwassen klasse waar Bjorn een 28 jarige tegenstander versloeg en hiermee plaatste Bjorn zich voor het WK.


Bjorn trof in de halve finale een Nederlandse tegenstander die hij in de eerste ronde zo sloopte dat de tegenpartij niet meer verder wilde vechten. In de finale werd er hard gestreden om het goud, de tegenpartij kon de eerste 30 seconden scoren maar toen kwam Bjorn helemaal los en liet de tegenstander niet meer in zijn spel komen.

Het goud was binnen hand bereik en niemand zou Bjorn dit goud ontnemen. In de laatste ronde werd er dan ook vol gas gevochten, het was voor de jonge Zwartemeerder wederom een sloop partij. De jury kon dan ook niet anders dan Bjorn als de nieuwe K-1 wereld kampioen uit te roepen.

Bjorn Bernsen naar andere trainer
Bjorn vecht niet meer voor Berry maar traint nu in Hoogeveen, deze club heeft hem wereld kampioen gemaakt. Bjorn Bernsen: ,,In maart ben ik van Emmen waar ik jaren heb getraind over gestapt naar 9JA GYM in Hoogeveen. Een echte Muay Thai kickboks school maar ook een echte familie. De opdracht voor mijn trainer Edward was, ik wil dit jaar de Wereld titel pakken en ik wil in Nederland de N klasse door naar de C klasse. Edward beloofde mij, Bjorn ik maak jou wereld kampioen, en ik laat jou in Nederland zoveel als mogelijk knokken.

En dit heeft Edward waar gemaakt. Ik ben inmiddels C-klasse waar ik 2 winst partijen heb gedraaid en jah ik heb de titel Wereld kampioen K-1 2019 binnen. Het waren harde partijen, de gezichten van de tegenstanders waren goed bond en blauw en de neusjes bloeden goed. Maar ja het is ook geen potje knokken om de hoek. Het niveau en tempo lag dit jaar zeer hoog. Deelnemers van over de hele wereld knokte voor die fel begeerde titel. Mijn eerste tegenstander zat bij ons in de kleedkamer die huilde van de pijn en dat naar 1 ronde.

Mijn finale tegenstander was een jonge van formaat en verzette zich goed. Ik denk dat het meegereisde publiek weer een paar mooie sloop partijen heeft gezien. Met deze mooie wk titel opzak ga ik mij voorbereiden op volgende week zaterdag 26 okt dan tref ik niemand minder dan de zoon van kickboks legende Peter Aerst. Zijn zoon wordt wereldwijd gezien als het kickboks talent en vecht ook in Japan. Winst of verlies dit is voor mij als boeren jongen een naam van formaat de zoon van The Lumberjack. Wie mij een keer wil zien vechten in de regio er zijn nog een paar kaarten, rumbleevents.com het gala wordt gehouden in Scheemda.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda