Sipma speelt bijzondere match in Nijmegen

NIJMEGEN – Tijdens het internationale zomerdamtoernooi Nijmegen Open, vindt een bijzondere match als nevenactiviteit plaats. De Drentse Wouter Sipma neemt het tegen niemand minder dan regerend wereldkampioen Alexander Georgiev op. In totaal zullen ze 7 matches spelen. Deze matches zijn via www.nijmegenopen.nl live te volgen.


Sipma(rechts) kreeg eerder dit jaar de sponsorplaats voor het WK dammen dat in november in Emmen zal plaatsvinden. Om zich daar optimaal op voor te bereiden heeft de Natuurkundestudent na het behalen van zijn bachelor een 6 maanden durende sabbatical ingelast. In die maanden heeft hij zich beschikbaar gesteld voor dam-promotie, zolang het binnen zijn WK voorbereiding past. Een mooie combinatie van dampromotie en WK voorbereiding is een tweekamp met de wereldkampioen.

Stand na 4 ronden
Dat deze tweekamp een perfecte voorbereiding is voor Sipma voor het aanstaande WK mag blijken uit het feit dat hij in de ‘normale’ partijen nog niet één keer heeft verloren. Het leuke van deze tweekamp is dat er daarnaast ook krachtmetingen plaatsvinden in versneld tempo. Zo spelen ze rapid, zandloper blitz en Georgiev-Lehman blitz. Het zijn met name die snelle partijen die spektakel opleveren, aantrekkelijk zijn om te zien voor het grotere publiek en waarbij het aankomt op de finesses van het spel. Daarin moet Sipma de wereldkampioen meestal nog laten voorgaan. De partijen worden dagelijks gespeeld. De laatste ronde vindt plaats op zaterdag 1 augustus.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda