Geen vervolg in de beker voor dames DOS

EMMER COMPASCUUM - De handbaldames van DOS zijn in de kwartfinale van de handbalbeker uitgeschakeld door V&L uit Geleen. Na 60 enerverende minuten handbal stond er een 26-26 stand op het scorebord. In de verlenging waren de gasten, mede door het matige fluiten van de scheidsrechters, de gelukkige en trokken met 29-30 aan het langste eind.

Lang leek er voor DOS geen vuiltje aan de lucht. Na een gelijk opgaand begin, liep de ploeg van trainer Rob Fiege uit naar een 17-14 ruststand. Ook in de beginfase van de tweede helft was de thuisploeg dominant en liep uit naar een 22-18 voorsprong. Toen haperde echter de machine uit Emmer-Compascuum. Grote kansen werden gemist, terwijl V&L punt voor punt terug kwam en zelfs een 22-23 voorsprong nam.

Onder aanvoering van Roxane Bovenberg en de van een schorsing teruggekeerde Loes van de Wal, nam DOS het heft weer in handen, wat resulteerde in een 26-24 voorsprong met nog drie minuten te spelen. Twee keer twee minuten tijdstraf voor DOS bracht niet alleen de spanning terug, maar ook V&L en werd een verlening noodzakelijk.

In de verlenging kwam DOS knap terug van een 26-28 achterstand. Op 29-29 speelde DOS met een vrouw meer, vertraagde V&L het spel, maar werd beloond met een zeven meter, waar een overtreding voor tijdspel op zijn plaats was. Desiree Oninck benutte de zeven meter, waarna DOS niet meer in staat was om de achterstand ongedaan te maken.