Dames E&O blijven in de eredivisie

HANDBAL - De dames van E&O uit Emmen spelen ook volgend jaar in de eredivisie. De ploeg speelde zich vanavond veilig door met 30-18 te winnen van Borhave uit Borne. Borhave is de kampioen van de nacompetitie in de eerste divisie. Vorige week won E&O nipt met 23-24, waardoor de zege van vanavond genoeg was voor lijfsbehoud.

De voorbereiding op de wedstrijd was verre van optimaal, want de selctie kreeg vandaag een naar bericht. De vader van selectiespeelster Ellis Baas en B1-speler Lex Baas overleed afgelopen nacht onverwacht. De club heeft overwogen de wedstrijd af te lassen, maar ving bot bij de handbalbond. Het duel begon met een minuut stilte. Ondanks de droeve omstandigheden begon E&O goed aan het cruciale duel.

De ploeg pakte een voorsprong en bouwde die uit tot 17-9 bij rust. In de tweede helft bouwde E&O de voorsprong verder uit, al speelde de ploeg wel rommelig. Topscorer aan de kant van E&O was Anouk Nieuwenweg, die in haar laatste wedstrijd negen keer scoorde.

Na afloop werd afscheid genomen van vier speelsters: Carlijn Berends stopt met handballen in verband met haar blessuregevoeligheid. Kelly Erenstein gaat in verband met studie terug naar V&S uit Groningen. Nicol Kooiker gaat na één seizoen weer terug naar Dalfsten en Anouk Nieuwenweg maakt de stap naar Bad Wildungen in de eerste Bundesliga.