Tophandbal net over de grens

NORDHORN/LINGEN - Het tweede deel van de competitie in de 2e bundesliga is weer van start. Na een wel bijzonder enerverend en met een verrassende winnaar ( Duitsland ) geëindigd EK in Polen, mogen de handballers weer in eigen land het publiek vermaken. De HSG Nordhorn-Lingen begon daar waar het voor de EK pauze eindigde. Met een overwinning. Maar dit was er wel één met een gouden randje.

De HSG miste maar liefst 5 spelers en niet de minsten. Zonder Wiese, Verjans, Mickal, Meyer en Poll moest men in de uitwedstrijd bij de Rimpar Wölfe zien te overleven. En zie. Na een aarzelend begin vanwege alle omzettingen en de lange reis ( tussentijds 6 doelpunten achter ) begon het toch te lopen en haalde men punt voor punt op. Uiteindelijk werd het, na een ruststand van 12-11 een nipte zege.

Voorwaar een schitterende prestatie met dit uitgedunde kader. Een echte groepsprestatie, waarop men terecht trots kan zijn. Topscorer in de met 24-23 gewonnen wedstrijd was Lutz Heiny met 10 treffers. Hopelijk zijn bij de volgende thuiswedstrijd enkele “afwezigen” terug in het team. De volgende wedstrijd is zaterdag 13 februari in de Emsland Arena in Lingen. Tegenstander is HF Springe. Aanvang 19.30 uur.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda