Tophandbal net over de grens in Lingen en Nordhorn

LINGEN/NORDHORN - Wat een geweldige derby! Onder het toeziend oog van bijna 3000 ( ! ) toeschouwers, waarvan ook vele supporters van WHV uit Wilhelmshaven, won HSG Nordhorn-Lingen in de Emsland Arena met 28-20 ( rust 14-11 ) van de WHV.

Hoewel de 3 Nederlandse spelers van WHV meer scoorden dan de Nederlanders bij de HSG, dat nog zonder aanvoerder Nicky Verjans moest aantreden, waren de Nederlanders bij de HSG Nordhorn-Lingen na afloop duidelijk gelukkiger. Dat was ook te zien op de groepsfoto, na afloop in het doel, van de speciaal uit Nederland gekomen fotograaf Reza.

En aangezien de HSG ook de verre uitwedstrijd naar de Bodenzee bij Konstanz een week eerder winnend kon afsluiten ( 25-24 ), staat de HSG Nordhorn-Lingen nu op doelsaldo op de 2e plaats. Gelijk met streekgenoot TV Emsdetten. En laat dat nu de volgende thuis tegenstander zijn en opnieuw in de Emsland Arena. Dat wordt ongetwijfeld een spektakel van jewelste! Misschien wel voor een uitverkocht huis, zoals dat dan heet. En hopelijk ook weer met Nicky Verjans erbij.

Ook bij TV Emsdetten, dat getraind wordt door voormalig HSG-speler Daniel Kubes, speelt een Nederlandse international Jasper Adams. Dat is dan de tweede wedstrijd in een reeks waarin de HSG Nordhorn-Lingen tegenstanders treft uit de kopgroep. Maar eerst gaat het naar de huidige nr. 4: Bietigheim. De derby tegen de TV Emsdetten is op zondag 22 oktober a.s. in de Emsland Arena en begint om 17.00 uur.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda