Tophandbal net over de grens

NORDHORN/LINGEN - Het mocht helaas niet zo zijn. Wel veel publiek tegen de a.s. kampioen van de 2e Bundesliga maar geen punten. De HSG Nordhorn-Lingen hield het lang vol, maar een vroege achterstand kon steeds net niet weggewerkt worden. Uiteindelijk leed de HSG een eervolle 28-33 nederlaag tegen de Bergischer HC.

Na de uit nederlaag bij het ook hoger staande Lübeck-Schwartau ( 26-20 ) was de volgende thuiswedstrijd die tegen het aloude Tusem Essen. Dit keer kon de HSG Nordhorn-Lingen wel een vroege en langdurende achterstand wegpoetsen. Na een ruststand van 13-15 stond men kort voor het einde nog met 27-25 voor, maar werd het alsnog gelijk ( 27-27 ). Hierdoor staat de HSG op een 8e plaats met 36 punten en is de afstand naar de plaatsen 3 t/m 7 alleen maar groter geworden.

En aangezien de ziekenboeg ook weer uitgebreid is, wordt het steeds moeilijker om de weg naar boven in te slaan. Nu trof het Luca de Boer. Nader onderzoek moet uitwijzen hoe erg de kwetsuur is. Zijn vervanger Stephan Wilmsen deed het overigens prima. Het wordt weer eens tijd voor een thuisoverwinning. De laatste dateert al weer van 11 maart. De volgende thuiswedstrijden even op een rijtje gezet. Na de altijd moeilijke uitwedstrijd bij de HW Balingen zijn dat:

Vrijdag 4 mei in de Emsland Arena in Lingen tegen Dessau, aanvang 19.30 uur.
Zaterdag 19 mei in het Euregium in Nordhorn tegen de HSC Coburg, aanvang 19.30 uur.
Zaterdag 2 juni in het Euregium in Nordhorn tegen de ASV Hamm, aanvang 18.30 uur.

Dit is tevens de laatste wedstrijd van het seizoen 2017-2018. Dan wordt traditiegetrouw ook afscheid genomen van spelers die de HSG Nordhorn-Lingen gaan verlaten en kunnen we mogelijk nieuwe spelers verwelkomen. Eén van de nieuwelingen is Julian Possehl van de tegenstander van deze middag. Indien hij niet geblesseerd is zal hij zeker verwelkomd worden. Hopelijk is de ziekenboeg dan ook weer wat leeggelopen, zodat we een mooie en open wedstrijd tegemoet kunnen zien.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda