Handbal Oranje Heren sluiten stage periode af in Slowakije

EMMEN - Onze Oranje handbal mannen hebben de oefen toernooien in het buitenland afgesloten zonder overwinning. Ook de beide laatste wedstrijden in Slowakije, tegen het gastland en Roemenië, gingen helaas verloren. Beide landen hebben aanzienlijk meer ervaring dan Nederland, zodat het geen schande is tegen dit soort tegenstanders te verliezen. Slowakije redde het in poule 1 voor het nu bezig zijnde WK niet tegen het machtige Rusland en Roemenië ging ,net als Oranje, pas onderuit in de Play-offs en trok tegen Macedonië aan het kortste eind.

Tegen het gastland Slowakije werd na een ruststand van 15-13 met 29-27 verloren. Een dag later redde Oranje het niet tegen Roemenië en dolf men met 30-27 het onderspit. Breekpunt in deze wedstrijd waren 3 kort na elkaar gegeven tijdstraffen aan Nederland, waardoor Roemenië naar 20-16 kon uitlopen. Oranje vocht zich nog twee keer terug. Eerst naar 23-23 en later naar 26-26. Dit had echter zo veel kracht gekost dat de laatste uitloop poging van de fysiek sterke Roemenen niet meer beantwoord kon worden en de wedstrijd na de 30-26 in het slot zat. Topscoorders in deze wedstrijd waren uitblinker Luc Steins ( 8x ) en rechter hoekspeler Alec Smit met 7 treffers.

Maar van nederlagen leer je meer dan van overwinningen, zegt men wel eens. Zeker als het tegenstanders van dit kaliber betreft. Dus, niet getreurd, en op naar de volgende alles beslissende interlands om het ultieme doel: plaatsing voor het volgende EK te realiseren. Te beginnen met de wedstrijd op 16 april a.s. in Almère tegen het sterke Slovenië.
Door René Kok

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda