De HSG Nordhorn-Lingen verliest terrein na 2e nederlaag in drie wedstrijden

LINGEN/NORDHORN - Tussen de verwachte overwinning thuis op de TV Grosswallstadt ( 30-22 ) en de demonstratie tegen mede favoriet voor promotie Tusem Essen in Lingen ( 36-25 ), met maar liefst 22 treffers in de tweede helft, moest de HSG uit naar de koploper en grote kanshebber voor promotie naar de 1e Bundesliga, de HBW Balingen. Mede door personele problemen, zonder 2 nieuwe geblesseerden Patrick Miedema en Philipp Vorlicek en een zieke Luca de Boer, zou deze al moeilijke opdracht er niet minder zwaar op worden.

Dat bleek. De HSG Nordhorn-Lingen kwam niet in zijn spel en leed een duidelijke, maar verdiende nederlaag bij de koploper ( 30-24 ). Na het herstel een week later in de derby tegen Tusem Essen was de spanning ,voor met name de 2e promotie plaats, weer terug. Aangezien de ploegen onderin ( gezien de verzwaarde degradatie dit seizoen ) zich danig beginnen te roeren, kunnen alle ploegen inmiddels van iedereen verliezen. Helaas leed de HSG uit bij VFL Lübeck-Schwartau het afgelopen weekend opnieuw een ( in die hoogte niet verwachte ) nederlaag ( 24-17 ), waardoor men iets achterop geraakt is.

Het staat nog wel 3e, maar niet alleen komen de achtervolgers dichterbij, maar ook het verschil naar de tweede plek is weer vergroot. De HSG Nordhorn-Lingen kan zich voorlopig geen misstappen meer veroorloven. Zeker in de volgende thuis wedstrijden, want daarin stuit het op twee concurrenten. Allereerst op zondag 31 maart a.s. in de Emsland Arena in Lingen. Dan is het gepromoveerde Tus Ferndorf de tegenstander. De wedstrijd begint om 17.00 uur.

Na de uitwedstrijd in Dresden bij de HC Elbflorenz speelt de HSG Nordhorn-Lingen in het vertrouwde Euregium in Nordhorn dan op zaterdag 20 april opnieuw tegen een concurrent, de ASV Hamm dat inmiddels op een 4e plek staat. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur. Het weekend daar tussenin worden er EK kwalificatie wedstrijden gespeeld en liggen de competities stil. Het Nederlands herenteam neemt het op donderdag 11 april in het Topsport centrum in Almère op tegen het “grote” Slovenië. Aanvang 19.30 uur.

Zondag 14 april volgt voor onze Oranje mannen dan de uitwedstrijd tegen favoriet Slovenië in Celje. Bij de voorlopige selectie van bondscoach Erlingur Richardsson zitten 4 spelers van de HSG Nordhorn-Lingen. Keeper Bart Ravensbergen, Toon Leenders, Patrick Miedema en flankspeler Alec Smit.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda