Loon naar werken voor Pals groep E&O

PANNINGEN - De heren van Pals groep E&O hebben zaterdagavond in het Limburgse Panningen voor een stunt gezorgd door Eurotech Bevo in eigen huis met 32?33 te verslaan. De overwinning was absoluut verdiend voor de mannen van trainer Arthur Langedijk. Zonder de geblesseerden Niek Bezoen en Lars S?rensen begonnen de emmenaren sterk aan het duel in het Sportcentrum De Heuf want binnen tien minuten stond er een 5?10 voorsprong op het scorebord.
Aanleiding voor Bevo coach Pioter Konitz om een time out te nemen. Langzaam kwam Bevo beter in haar ritme en in de 22ste minuut was de voorsprong van E&O nog maar één punt, 13–14. Vervolgens kreeg Erik Huizing mandekking. Dat bleef zo tot het einde van de wedstrijd. Door de dekking op Huizing was het even zoeken voor E&O. Maar het wist de voorsprong tot aan de rust toch vast te houden.

Na rust was het echter snel over met de pret. Na vier minuten kwam Bevo voor het eerst in de wedstrijd aan de leiding (20 – 19) en leek het zelfs de beslissing te forceren met een 25–21 voorsprong. Maar de vreugde kwam te vroeg en was van korte duur. Peter Lambert, Leon van Schie, Erik Huizing en nog een keer van Schie bezorgden hun ploeg een gelijke stand op het scorebord. E&O nam het initiatief weer over maar verder weglopen dat één punt lukte de ploeg niet. De slotminuut was hectisch. Leon van Schie leek met zijn tiende treffer van de wedstrijd de overwinning zeker te stellen, 30–32.

Maar binnen enkele seconden scoorde Geert van de Goor de aansluitingstreffer. Met nog 15 seconden te spelen en balbezit voor E&O schakelde Bevo, in een alles of niets poging, over man-to-man dekking. Maar Maarten Lueks liet zich niet van de wijs brengen en dribbelde Linéa recta richting het Limburgse doel om vervolgens de eer te gunnen aan Tommie Falke die de 31–33 op het scorebord bracht. De 32–33 van Bevo twee seconden voor tijd was goed voor de statistieken maar bracht de overwinning voor Pals groep E&O niet meer in gevaar.

De vreugde was groot aan Emmense kant. Aangekondigd als de vice kampioen wisten spelers en trainer vooraf dat het een lastige klus ging worden. Dat de punten toch konden worden meegenomen is dan ook een opsteker voor de ploeg. E&O heeft als leeuwen gevochten voor een goed resultaat, de beloning was er dan ook naar. De winst geeft vertrouwen voor de wedstrijd van aanstaande zaterdag uit tegen Aalsmeer.