Pals groep E&O onderuit bij Aalsmeer

AALSMEER - Het eerste verlies in het seizoen 2010-2011 is voor de heren van Pals groep E&O een feit. Zaterdagavond werd er in en tegen Aalsmeer met 31 ? 27 verloren. Vanaf het eerste fluitsignaal van het arbitrale duo Bol en van Eck was duidelijk dat Aalsmeer zich wilde revancheren van de nederlaag een week eerder in en tegen Arnhem. Er ontstond een gelijk opgaande strijd waarbij de thuisploeg vaker aan de goede kant van de score zat. In de 18e minuut leek het mis te gaan bij E&O toen Aalsmeer uitliep naar 10 ? 7. Arthur Langedijk nam een time out wat effect resulteerde want zijn ploeg kwam weer langszij, 10 ? 10. Tot aan de rust ging het vervolgens gelijk op, 14 ? 14.
In de 17e minuut bij de stand 23 – 23 begon de wedstrijd te kantelen in het nadeel van E&O. Het was het moment dat Erik Huizing een zeer twijfelachtige 2 minuten straf kreeg. Aalsmeer kwam op een twee punten voorsprong, 27 – 25. Maar diezelfde Huizing, uitblinker aan emmense kant, bracht even later het verschil weer terug naar één. Leon van Schie kreeg vanaf 7 meter de kans om weer gelijk te maken. Maar keeper Jeffrey Groeneveld stopte de inzet van Van Schie. Aalsmeer profiteerde in de persoon van Remco van Dam optimaal en hij bracht het verschil vervolgens naar 3 punten, 29 – 26.

Mocht E&O nog hopen op een goed resultaat dan werd die hoop in de 27ste minuut te niet gedaan. De overtreding werd gemaakt op Elgar Feddema maar tot grote verbazing aan de kant van E&O zag het arbitrale duo Bol en van Eck dit anders en kon Feddema voor 2 minuten naar de bank. In ondertal was E&O niet meer opgewassen tegen Aalsmeer en dus pakte de thuisploeg voor het eerste dit seizoen de punten, 31 – 27.

Vooropgesteld, E&O heeft de nederlaag volledig aan zichzelf te wijten. Buiten Erik Huizing en in mindere mate Maarten Lueks om bracht E&O aanvallend te weinig. Keeper Marco Woltersom verdiend met 15 stops wel een compliment. Arthur Langedijk gaf het vooraf voor de camera’s van de NOS al aan dat het een jonge ploeg is die nog niet stabiel is en dat E&O te maken krijgt met pieken en dalen.

Afgeven op de arbitrage wordt vaak gezien als een teken van zwakte. Maar echt mee zat het E&O met het duo Bol en van Eck niet. Het blijft toch vreemd en onlogisch dat arbiter Peter Bol, met meer dan 20 handbaljaren voor Aalsmeer, door het NHV op wedstrijden van Aalsmeer wordt gezet. Bij iedere tegenpartij heb je dan bijvoorbaat de schijn tegen en dat moet je als NHV niet willen.