Pals groep E&O verslaat Swift na rust

EMMEN - De eerste overwinning is binnen voor de heren van Pals groep E&O. In de openingswedstrijd van het seizoen, thuis in de Ben Kwijt Arena in Emmen, werd AHV Swift na een 11 ? 10 ruststand met 27 ? 16 verslagen. Wat de thuisploeg in de eerste helft liet zien tegen de promovendus uit de eerste divisie was van een zeer matig niveau. Een aantal spelers aan Emmense kant had duidelijk last van wedstrijd spanning. E&O kwam op een vier punten voorsprong (9 -5) maar wist dat niet vast te houden of uit te bouwen. Nog voor de rust kwam Swift terug in de wedstrijd, 11 ? 10.

Na rust stond er een ander E&O. Binnen zeven minuten was het verschil opgelopen naar zes punten (16 – 10) en was de wedstrijd gespeeld. Vooral keeper Johan Bos (11 stops in de tweede helft) en Erik Huizing (twaalf treffers gelijk verdeeld over twee helften) lieten zich gelden. E&O won uiteindelijk met 27 – 16 en kan zich nu op gaan maken voor twee zware uitduels. Komende zaterdag staat in Panningen de ontmoeting met Bevo op het programma. Een week later gaat de reis naar Aalsmeer.