Leerlingen VSO de Atlas schieten met scherp bij handboog schietvereniging Sagittarius

EMMEN - Leerlingen met gedragsproblemen uit Emmen en omstreken hebben in het kader van het sportstimuleringsproject Special Heroes de afgelopen weken hun veilige schoolomgeving ingeruild voor de handboogschietbanen van Sagittarius aan de Oude Roswinkelerweg.


In de ruime schiethal van de vereniging waren twaalf Atlassers de afgelopen vrijdagen te gast om kennis te maken met de handboogschietsport. Op vrijdag 12 maart om 13.30 uur vindt de afsluitende clinic plaats waarbij de scholieren in een onderlinge wedstrijd kunnen laten zien wat ze allemaal hebben opgestoken van de schietlessen door de enthousiaste trainers van Sagittarius. Jongeren die graag verder willen met handboogschieten kunnen bij de vereniging enkele proeflessen volgen. In maart wordt een start gemaakt met de volgende clinics. Gymnastiekvereniging E&O gaat freerun lessen verzorgen op de school.

Special Heroes
Special Heroes laat jongeren met een beperking ervaren hoe leuk sporten en bewegen kan zijn. Het is een sportstimuleringsprogramma voor leerlingen in het speciaal en voortgezet speciaal onderwijs in de leeftijd van 6 t/m 19 jaar. Ook voor hen wordt het sporten met anderen gewoon, dat maakt het heel bijzonder. Samen grenzen verleggen, ieder op zijn eigen manier! Het programma wordt in nauwe samenwerking met scholen, lokale sportverenigingen en andere sportaanbieders uitgevoerd. In Emmen is Special Heroes actief op de Atlas en de Thriantaschool.

Samen met de projectleider van Special Heroes stellen de scholen een sportaanbod op maat samen. Het sportaanbod bestaat uit lessen onder schooltijd op school, lessen na schooltijd op school en lessen bij de sportverenigingen. Alle lessen worden verzorgd door een trainer van één van de vele sportverenigingen die Emmen rijk is. Het doel is dat zoveel mogelijk leerlingen in het speciaal onderwijs lid worden van een sportvereniging. Door het programma Special Heroes wordt een op maat aanbod bij de sportverenigingen gecreëerd.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda