EKC 2000 verliest met 14-9 van laagvlieger Invicta.

KOLLUM - Voor de korfballers van EKC 2000 stond niets meer op het spel. De inspiratie leek dan ook thuisgelaten in de uitwedstrijd tegen Invicta uit Kollum. Natuurlijk was het vervelend dat er een fantasieopstelling was ontstaan door de vier afwezigen. Bij rust stond de ploeg nog wel met 6-7 voor, maar het verloor geflatteerd met 14-9.

Vanaf de start was EKC 2000 zeer slordig met de kansen. Twee strafworpen en nog meer opgelegde doorloopballen werden gemist. Invicta had ook moeite met scoren maar nam wel steeds de voorsprong. Vlak voor rust kon EKC 2000 pas voor het eerst voorkomen met 6-7.

Na rust bracht EKC de voorsprong naar twee maar miste weer enkele belangrijke kansen. Hierdoor kon Invicta de stand weer gelijktrekken. De van een ziekte herstellende Erwin Kort moest kort na rust worden gespaard en even later werd ook David Sleeking met een lichte blessure vervangen. Na de 8-8 mistte EKC 2000 het geloof in een goede afronding. Invicta daarentegen kreeg juist steeds meer geloof en enkele duidelijke blunders van de arbiter maakten dat er een geflatteerde eindstand van 14-9 op het scorebord werd getoverd. Maar de nederlaag was, gelet op de vele gemiste kansen, terecht.

Volgende week zal de ploeg uit Emmen weer compleet zijn om aan te treden tegen It Fean uit Surhuisterveen. In een wedstrijd op neutraal terrein zal deze bekende tegenstander moeten worden verslagen om de promotie naar de 2e klasse te bewerkstelligen.