Jongste hockeyjeugd uit heel Drenthe speelde toernooi in Emmen

EMMEN - Wat kwamen deze honderd-en-twintig kinderen afgelopen zaterdag allemaal in Emmen doen? Vijftien F-teams uit alle hoeken van Drenthe speelden een minitoernooi op het zonovergoten hockeyveld van de Mixed Hockeyclub Emmen, sportclub van het jaar. De zeven- en achtjarige hockeyers kwamen uit Hoogeveen, Emmen, Assen, Eelde, Zuidlaren en ook het Groningse Roden. Ze speelden in twee poules wedstrijdjes van een kwartier, ieder op een kwart van het veld.. Uiteindelijk ging de overwinning naar het bruine team uit Roden en het gele team van Eelde. Dolblij gingen zij met hun gouden medailles naar huis.


Ook langs de lijn vermaakten de jonge hockeyers zich prima. De C-meiden van Emmen hadden allerlei spelletjes georganiseerd zoals doelschieten, planklopen en een waterspel. En dat bleek de grootste hit. De coach moest een dienblad met plastic bekertjes vol water naar de overkant brengen, terwijl een ander team met schuimballen probeerde de bekertjes om te gooien.

Even was het nog de vraag of het allemaal wel zou passen. Want de hockeyclub in Emmen heeft maar één kunstgrasveld. De club zoekt nu sponsors om dit najaar een tweede kunstgrasveld aan te leggen, de gemeente heeft al toestemming gegeven. Bijdragen zijn nog van harte welkom. Iedereen kan een vierkante meter van het nieuwe veld ‘kopen’. Op een bord in het clubhuis staat wie wat heeft gesponsord en op de website worden de giften digitaal bijgehouden. Als alles volgens plan verloopt wordt het nieuwe kunstgrasveld in gebruik genomen in het weekend van 9 oktober.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda