Mixed Hockeyvereniging Emmen maakt kennis met hardlopen

EMMEN - Hockey is een sport die vooral in een familiesfeer wordt beoefend. Verenigingen hebben de laatste jaren steeds meer nieuwe jeugdleden binnen de gelederen met ouders zonder hockeyervaring. Voor de verenigingen en de KNHB ligt hier de uitdaging om deze nieuwe leden en ouders bekend te maken met de hockeysport en ?cultuur. De binding met de vereniging wordt hierdoor ook meteen vergroot. Het project ?Kennismaken met hockey door bewegen:een introductie voor ouders van jongste jeugdleden? kan daar een grote bijdrage aan leveren. Ook de Mixed Hockeyclub Emmen heeft nu in samenwerking met E.A.C De Sperwers dit project omarmt.

Eind 2011 is de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) met een nieuw project gestart: Kennismaken met hockey door bewegen. Met dit progamma wil de KNHB ouders van jongste jeugdleden die weinig tot geen achtergrond hebben met hockey, meer betrekken bij de vereniging. De KNHB heeft in samenwerking met Cees Koppelaar (looptrainer van onder andere het Nederlands Elftal Dames) een hardloopprogramma van zes weken opgesteld.

Een vijftiental ouders van Mixed Hockeyclub Emmen hebben zich voor dit project opgegeven en volgen al een ruim aantal weken enthousiast dit hardloopprogramma  onder leiding van trainers van E.A.C De Sperwers (globaal) is het  als volgt opgebouwd: De deelnemers komen eenmaal per week bij elkaar voor één uur looptraining op de vereniging.

In het programma is ook opgenomen dat de deelnemers eenmaal per week voor zichzelf (zonder begeleiding) kunnen hardlopen. Tijdens het trainingsuur wordt er gelopen, maar wordt ook aandacht besteed aan bijvoorbeeld de coördinatie en loopscholing. De duur van het loopprogramma is zes weken.

 

 

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda